het poparchief

Op vinyljacht met Soulwax in Los Angeles (1999)

In 1999 zocht OOR's Erik van den Berg de hipste Belgen van dat moment op in Los Angeles: de gebroeders Dewaele. Ofwel The Flying Dewaele Brothers. Ofwel Soulwax. Ze waren bezig aan een nieuwe mix van Too Many DJ's, dat uiteindelijk op single zou verschijnen. Maar nog meer waren ze vakantie aan het vieren. En vakantie vieren, dat doet een Dewaele in de platenzaak. De reporter hobbelde mee. Van platenzaak naar gadget-winkel naar studio.

Het Poparchief komt tot stand in samenwerking met Collectie Nationaal Pop Instituut, onderdeel van het Allard Pierson – De Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Stephen Dewaele kan er nog steeds niet over uit. Als we eenmaal, op zoek naar een degelijk zondagochtend-ontbijt, zijn neergestreken op een terrasje aan Vermont Avenue in Los Feliz - momenteel een 'hippe' wijk in L.A. en bovendien de area waar wat favoriete platenwinkeltjes van de Dewaeles zitten - begint hij er weer over: Chris Goss, voorman van Masters Of Reality en notabene de producer van het Soulwax-debuut Leave The Story Untold, zat afgelopen nacht puur toevallig in de hotelkamer naast hem! 'Hij heeft een berichtje voor me achtergelaten, omdat-ie zo vroeg weg moest. Hij had mijn naam zien staan bij de receptie. Ik bedoel, Chris Goss! In de kamer naast me! Dat kan toch geen toeval zijn?' We besluiten maar snel dat 't dat wél was. Eerst koffie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Op vinyljacht met Soulwax in Los Angeles (1999) | OOR