ESNS20

Iguana Death Cult, Conchita Wurst en meer naar Eurosonic Noorderslag

Op de dag voordat Eurosonic Noorderslag in de voorverkoop gaat, brengt het festival een lading nieuwe namen naar buiten. De meest opvallende bevestiging tussen de 66 acts is zonder twijfel Conchita Wurst, die in 2014 het Eurovisie Songfestival won.

De Oostenrijkse zanger Tom Neuwirth, die schuilgaat achter de travestie-act, bracht onlangs zijn nieuwe single Under de Gun uit onder de naam Wurst. Een springerig popnummer dat een stuk beter in het clubcircuit past dan Rise Like a Phoenix, waarmee hij het songfestival won.

Verder op het affiche: onze Rotterdamse garagerockvrienden van Iguana Death Cult, Amnesia Scanner (FIN), Arlo Parks (ENG), Emma Steinbakken (NO), French 79 (FR), Madmadmad (FR/ENG) en Sinead O’Brien (IE).

Check esns.nl voor het volledige programma. De kaartverkoop voor ESNS 2020 start vrijdag 25 oktober om 10 uur via dezelfde site.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Alle concerten en festivals tot 1 juni afgelast
coronavirus

Alle concerten en festivals tot 1 juni afgelast

De popzalen in Nederland en België zijn tot 1 juni dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen leven de ...
OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...

Iguana Death Cult, Conchita Wurst en meer naar Eurosonic Noorderslag | OOR