ingezonden bericht

Zo voorkom jij dat je tas gestolen wordt tijdens een concert

Een concert is natuurlijk geweldig. Vooral wanneer je al jaren hebt uitgekeken naar een bezoekje aan je favoriete artiest of band. Omdat er vervelend genoeg ook altijd kwaadwillenden rondlopen op zo’n feestje, is het belangrijk om je spullen goed in de gaten te houden. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je spullen gestolen worden en je straks letterlijk met lege handen komt te staan. Daarom is het belangrijk dat je precies weet waar je allemaal op moet letten.

[INGEZONDEN BERICHT]

Zo zijn kluisjes met een digitaal slot ontzettend handig, maar dan moet je wel goed opletten dat niemand stiekem met je zit mee te kijken op het moment dat jij je code aan het intoetsen bent. Nu is dit in het begin van de avond vaak niet zo’n probleem, maar wel naarmate de avond vordert. Meer tips weten? Wij vertellen je de belangrijksten.

Zorg voor een stevige tas

Wanneer je lekker aan het dansen bent op de muziek, is de kans groot dat je even nergens anders oog meer voor hebt. Daarom is het wel belangrijk dat je kiest voor een tas met een goede sluiting. Kies bijvoorbeeld voor een mom bag met vakken, zodat je je waardevolle spullen goed afgelopen in meerdere vakken kunt doen. Wil je het helemaal goed doen, dan is het verstandig om te kiezen voor een tas die je voor of naast je kunt dragen. Een rugzak is daarom niet altijd even verstandig. Mits je kiest voor een anti diefstal rugzak, dan is het een ander verhaal. Het voordeel van deze tassen, is namelijk dat je de ritssluiting niet zomaar kunt openkrijgen en deze tassen ook van speciaal materiaal gemaakt zijn, waardoor kapot snijden ook niet zomaar lukt.

Berg je tas op in een kluisje

De meeste concertzalen en ook festivalterreinen hebben tegenwoordig kluisjes. Hoe handig is het dan om je tas veilig te kunnen opbergen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken dat er iets van je kan worden gestolen of omdat je simpelweg iets kwijtraakt. Houd er alleen wel rekening mee, dat je, zoals we ook in de inleiding al even hebben genoemd, goed oplet bij het intoetsen van de code. Meestal gaat het om 4 of 5 cijfers, wat best makkelijk te onthouden is. Dus stel dat jij een grote shopper met de spullen van iedereen in je kluisje doet, dan is het wel belangrijk de code goed af te schermen. Houd je hand ervoor of vraag of iemand van je vrienden even bij je wil gaan staan. Met de zoomfunctie op de meeste telefoons kun je namelijk met gemak zien wat de code is, ook vanaf een meter of 15 afstand.

Neem alleen mee wat je nodig hebt

Vooral vrouwen vinden het fijn dat ze zich tussendoor even weer kunnen optutten. Even een nieuw laagje make-up, wat deo en misschien zelfs wel een ander t-shirt. Omdat je dit toch niet regelmatig nodig hebt, kun je dit net zo goed in je kluisje laten liggen. Neem bijvoorbeeld alleen een klein tasje mee voor je telefoon, sleutels en munten. Zo hoef je ook niet bang te zijn dat je je tas kwijt raakt en kun je zonder zorgen lekker blijven dansen op de muziek.

[INGEZONDEN BERICHT]

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Zo voorkom jij dat je tas gestolen wordt tijdens een concert | OOR