winactie

Tickets voor het Take Root Festival in Groningen

TakeRoot viert feest! Het jaarlijkse rootsfestival in Groningen bestaat 20 jaar. Op zaterdag 4 november zullen in De Oosterpoort roots- en Americana-artiesten uit binnen- en buitenland te vinden zijn. OOR neemt een kleine greep uit de geweldige programmering én mag 2×2 kaarten weggeven.

Jason Isbell And The 400 Unit
De enige band op het programma met een Grammy op zak! Jason Isbell (openingsfoto) won de prestigieuze prijs voor zijn soloalbum Something More Than Free. Daarna besloot hij zijn werk met The 400 Unit weer op te pakken. Het resultaat: The Nashville Sound, dat eerder dit jaar uitkwam. Isbell, voormalig lid van de Drive-By Truckers, schrijft zijn teksten vaak vanuit een ander karakter. Zo neemt hij in Last Of My Kind de identiteit aan van een tot de bedelstaf gebrachte ouwe rot die grip probeert te krijgen op de razendsnel veranderende wereld. Dit maakt dat zijn platen altijd een platform zijn voor gevarieerde geluiden, waar de Alabama soul de ondertoon blijft voeren.

Hurray For The Riff Raff
Het opzienbarend (zesde) album van de Puerto Ricaanse Alynda Segarra gaat over een meisje dat haar plaats in de wereld zoekt. Net als de opstandige tiener Segarra, die wegliep uit de Bronx en als straatmuzikant door de States zwierf. Zij landde uiteindelijk in New Orleans, waar ze nu haar New Yorkse roots herontdekt: Patti Smith, Nuyorican soul uit de seventies, salsa, doo-wop, nachtclubjazz, straatpoëzie. Ze verwerkt het allemaal in haar eigen, meer feministische en Hispanic kijk op Americana.

Margo Price
Margo And The Pricetags was bedoeld een supergroep te worden met Sturgill Simpson en Kenny Vaughan (gitarist van countryzanger Marty Stuart) aan de flanken. Dat bleek overbodig. De zangeres uit Nashville maakte op eigen kracht het debuutalbum Midwest Farmer’s Girl, waarmee ze direct een eigen, onaantastbare plek creëerde binnen de country-community. The Pricetags bleven haar ondersteunen, zonder Simpson en zonder Vaughan. Samen werd gewerkt aan de nieuwe plaat: All American Made, die deze maand nog zal verschijnen.

TakeRoot vindt dus plaats op 4 november. Tickets kosten €37,50 en koop je aan de kassa van De Oosterpoort of hier. Wil jij nou helemaal gratis naar binnen? Dan heb je misschien geluk! Wij geven namelijk 2×2 kaarten weg! Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar prijsvraag@oor.nl o.v.v. ‘TakeRoot’ en ons vertellen naar welk optreden jij het meeste uitkijkt!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Prophets Of Rage

Prophets Of Rage: voor al uw feesten en partijen

Wie vandaag de dag om zich heen kijkt, ziet waarschijnlijk genoeg om boos over te worden. Sterker nog, bijna iedereen ...
nieuws
Nick Cave

Nick Cave eerste bevestiging Rock Werchter 2018

Nick Cave & The Bad Seeds zijn de eerste bevestiging voor Rock Werchter 2018. Het Vlaamse festival vindt volgend jaar ...