winactie

Tickets voor The Residents in Amsterdam

Onder het label The Rest is Noise programmeert het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam samen met Amsterdamse muziekorganisaties concerten van internationale artiesten die vooroplopen in pop, elektronica en muziek waar nog geen label op te plakken is. Op dinsdag 7 november staan The Residents in het Muziekgebouw. OOR geeft tickets weg!

In de tas vol clichés van de muziekjournalist mag de term ‘het best bewaarde geheim van de popmuziek (of ieder ander genre)’ natuurlijk niet ontbreken. Een draak van een term natuurlijk, maar in het geval The Residents begint het te kriebelen. De avant-garde band bestaat namelijk al sinds 1969, heeft al meer dan zestig (!) platen uitgebracht en lange, lange tijd was de identiteit van de bandleden onbekend. De groep stond namelijk jarenlang met enorme masker(in de vorm van oogballen) op het podium. Heeft de groep vier leden, of zijn er in de loop der jaren al tientallen verschillende muzikanten geweest? De oogballen zijn inmiddels ingewisseld voor enorme snavels, wie een beetje googlet komt wel achter de identiteit van de heren uit San Francisco, maar eigenlijk zijn The Residents ook na meer dan veertig jaar nog het best bewaarde geheim van de popmuziek.

Wil jij bij deze bijzondere show in het Muziekgebouw zijn? Heb je geluk, er zijn namelijk nog kaarten! Liever je geluk beproeven met onze prijsvraag? Mag ook! Wij geven 2×2 tickets weg. Mail snel naar prijsvraag@oor.nl, o.v.v. ‘The Residents’ en vertel ons waarom jij hier naartoe wil! Succes!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
The Cure geeft update over nieuw album
nieuws
The Cure

The Cure geeft update over nieuw album

Het gaat er echt van komen: een nieuw album van The Cure. Frontman Robert Smith vertelt in een interview dat ...
Editors, Thom Yorke, Vampire Weekend en meer naar Down The Rabbit Hole
nieuws

Editors, Thom Yorke, Vampire Weekend en meer naar Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole heeft de eersten namen voor de zesde editie bekendgemaakt. Onder meer Editors (foto), Thom Yorke Tomorrow’s ...

Tickets voor The Residents in Amsterdam (winactie) | OOR