winactie

Tickets voor W-Festival in Waregem

W-Festival is hét festival voor new wave- en synthpopfans die de jaren zeventig en tachtig willen herbeleven in Waregem (B) van 15 tot en met 18 augustus. Wij mogen tickets weggeven!


Omdat het festival ieder jaar groter wordt, is er een nieuwe locatie: de Waregem Expo in de Vlaamse plaats Waregem. Klassieke synthpopbands, nieuwe acts met één been in de new wave, alles kan op W-Festival. Zo is een optreden van The Human League (foto) een trip down memory lane voor alle eighties-adepten. Van Being Boiled tot megahits Don’t You Want Me en The Lebanon, de eerste vijf jaar van Philip Oakey en zijn jongens (die al snel zelf concurrent Heaven 17 vormden) en meisjes (die hem tot aan de dag van vandaag trouw bleven) zijn puur goud. Maar er is meer. Wat dacht je van The Killing Moon sterren Echo & The Bunnymen? Ook zo’n band die dankbaar meevoer op de Britse, eh, wavegolf. Of The Stranglers, die in de jaren voor hun beroemde ode aan de heroïne (Golden Brown) tot de grote punkpioniers behoorden. Iets minder bekend maar zeker de moeite waard zijn ook het Brits/Zwitserse Lebanon Hanover, dat darkwave maakt met vocalen tussen The Velvet Underground en Joy Division, en het Duitse Pink Turns Blue, dat eerder dit jaar op Grauzone nog wist te overtuigen. Daarnaast zijn er dagelijks concerten in huiskamerbezetting en kan je met een VIP-ticket genieten van nog meer persoonlijke, kleine shows. Even teruggaan naar lang vervlogen tijdens, dat is W-Festival. En laten we eerlijk zijn: dat doen ze goed daar in België, want ze vissen precies de juiste krenten uit de pap. En amai, met Jimmy Somerville (Smalltown Boy van Bronski Beat en The Communards), Tony Hadley (ladies man van Spandau Ballet) en Lene Lovich (Cha-Cha) krijgt je er zomaar nog drie eighties-iconen bij cadeau!

Verder op het programma onder meer  Jimmy Somerville, Lene Lovich Band en Tony Hadley. Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van het festival. Kans maken op gratis tickets? OOR mag 2×2 tickets weggeven! Stuur snel een mailtje naar prijsvraag@oor.nl, o.v.v. ‘W-Festival’ en laat ons weten waarom jij die tickets verdient!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Metallica overdondert ook van een afstandje
concert
Metallica

Metallica overdondert ook van een afstandje

De vorige keer dat Metallica in Amsterdam optrad, was dat voor twee – relatief – intieme concerten in de Ziggo ...
Smashing Pumpkins is luid, rauw en intens in AFAS Live
concert
The Smashing Pumpkins

Smashing Pumpkins is luid, rauw en intens in AFAS Live

Eindelijk weer in de oude bezetting zijn de Smashing Pumpkins van Billy Corgan bezig aan een Europese tournee. En toch ...
Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark
concert
Bon Jovi

Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark

Het is een van de succesvolste bedrijven in de muziek. De BV Bon Jovi staat al jaren in de lijst ...

Tickets voor W-Festival in Waregem (winactie) | OOR