winactie

Tickets voor W-Festival in Waregem

W-Festival is hét festival voor new wave- en synthpopfans die de jaren zeventig en tachtig willen herbeleven in Waregem (B) van 15 tot en met 18 augustus. Wij mogen tickets weggeven!


Omdat het festival ieder jaar groter wordt, is er een nieuwe locatie: de Waregem Expo in de Vlaamse plaats Waregem. Klassieke synthpopbands, nieuwe acts met één been in de new wave, alles kan op W-Festival. Zo is een optreden van The Human League (foto) een trip down memory lane voor alle eighties-adepten. Van Being Boiled tot megahits Don’t You Want Me en The Lebanon, de eerste vijf jaar van Philip Oakey en zijn jongens (die al snel zelf concurrent Heaven 17 vormden) en meisjes (die hem tot aan de dag van vandaag trouw bleven) zijn puur goud. Maar er is meer. Wat dacht je van The Killing Moon sterren Echo & The Bunnymen? Ook zo’n band die dankbaar meevoer op de Britse, eh, wavegolf. Of The Stranglers, die in de jaren voor hun beroemde ode aan de heroïne (Golden Brown) tot de grote punkpioniers behoorden. Iets minder bekend maar zeker de moeite waard zijn ook het Brits/Zwitserse Lebanon Hanover, dat darkwave maakt met vocalen tussen The Velvet Underground en Joy Division, en het Duitse Pink Turns Blue, dat eerder dit jaar op Grauzone nog wist te overtuigen. Daarnaast zijn er dagelijks concerten in huiskamerbezetting en kan je met een VIP-ticket genieten van nog meer persoonlijke, kleine shows. Even teruggaan naar lang vervlogen tijdens, dat is W-Festival. En laten we eerlijk zijn: dat doen ze goed daar in België, want ze vissen precies de juiste krenten uit de pap. En amai, met Jimmy Somerville (Smalltown Boy van Bronski Beat en The Communards), Tony Hadley (ladies man van Spandau Ballet) en Lene Lovich (Cha-Cha) krijgt je er zomaar nog drie eighties-iconen bij cadeau!

Verder op het programma onder meer  Jimmy Somerville, Lene Lovich Band en Tony Hadley. Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van het festival. Kans maken op gratis tickets? OOR mag 2×2 tickets weggeven! Stuur snel een mailtje naar prijsvraag@oor.nl, o.v.v. ‘W-Festival’ en laat ons weten waarom jij die tickets verdient!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Tickets voor W-Festival in Waregem (winactie) | OOR