winactie

Win tickets voor IN-EDIT openingsfilm over Grace Jones

Van 18 tot en met 20 mei staat het Westergasterrein in Amsterdam in het teken van de eerste Nederlandse editie van IN-EDIT. Dit van oorsprong Spaanse filmfestival richt zich op nieuwe documentaires over muziek en vertoont drie dagen lang zowel Nederlandse als internationale titels, voornamelijk in het Ketelhuis, met afterparties in Pacific Park. De openingsfilm op 18 mei is Grace Jones: Bloodlight and Bami. OOR geeft tickets weg voor deze vertoning, inclusief Q&A met regisseur Sophie Fiennes.

Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publieke en privé leven van Grace Jones samen in een uniek portret wat alle facetten van haar leven toont: de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.

Uit eigen land draaien op het festival Same Music Different People (over de metalcultuur), Goin’ Rectal (waarin Dennis Alink de glamrockband Rectum Raiders volgt), Wadgasten (portretten van artiesten op Vlieland) en Rockumentary Grunn (dat het muzikaal erfgoed van de provincie Groningen in kaart brengt). Internationale blikvangers zijn My Life Story, Grace Jones: Bloodlight And Bami, Revolution Of Sound: Tangerine Dream, The Allins (met de familie van GG Allin), Finding Joseph I (over de voormalige zanger van Bad Brains), Bruk Out! A Dancehall Queen Documentary en, onder speciale presentatie van IN-EDIT ambassadeur Lucky Fonz, de documentaire Where You’re Meant To Be, met de Schotse zanger Aidan Moffat. Buiten het filmprogramma is er ook toepasselijke live muziek: na The Allins betreedt New Berlin het podium in Pacific Park en na Goin’ Rectal is het uiteraard de beurt aan niemand minder dan de Rectum Raiders zelf.

Meer informatie vind je op de website van IN-EDIT. Wil jij gratis naar de openingsfilm over Grace Jones op aanstaande vrijdag 18 mei? OOR geeft 3×2 vrijkaarten weg! Je hoeft alleen te mailen naar prijsvraag@oor.nl, o.v.v. ‘IN-EDIT’ en ons te vertellen waarom jij deze film wil zien. Let op: de film start om 19:00 uur. De presentatie is in handen van Leon Verdonschot, die ook de Q&A met regisseur Sophie Fiennes zal verzorgen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Win tickets voor IN-EDIT openingsfilm over Grace Jones (winactie) | OOR