winactie

Win tickets voor IN-EDIT openingsfilm over Grace Jones

Van 18 tot en met 20 mei staat het Westergasterrein in Amsterdam in het teken van de eerste Nederlandse editie van IN-EDIT. Dit van oorsprong Spaanse filmfestival richt zich op nieuwe documentaires over muziek en vertoont drie dagen lang zowel Nederlandse als internationale titels, voornamelijk in het Ketelhuis, met afterparties in Pacific Park. De openingsfilm op 18 mei is Grace Jones: Bloodlight and Bami. OOR geeft tickets weg voor deze vertoning, inclusief Q&A met regisseur Sophie Fiennes.

Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publieke en privé leven van Grace Jones samen in een uniek portret wat alle facetten van haar leven toont: de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.

Uit eigen land draaien op het festival Same Music Different People (over de metalcultuur), Goin’ Rectal (waarin Dennis Alink de glamrockband Rectum Raiders volgt), Wadgasten (portretten van artiesten op Vlieland) en Rockumentary Grunn (dat het muzikaal erfgoed van de provincie Groningen in kaart brengt). Internationale blikvangers zijn My Life Story, Grace Jones: Bloodlight And Bami, Revolution Of Sound: Tangerine Dream, The Allins (met de familie van GG Allin), Finding Joseph I (over de voormalige zanger van Bad Brains), Bruk Out! A Dancehall Queen Documentary en, onder speciale presentatie van IN-EDIT ambassadeur Lucky Fonz, de documentaire Where You’re Meant To Be, met de Schotse zanger Aidan Moffat. Buiten het filmprogramma is er ook toepasselijke live muziek: na The Allins betreedt New Berlin het podium in Pacific Park en na Goin’ Rectal is het uiteraard de beurt aan niemand minder dan de Rectum Raiders zelf.

Meer informatie vind je op de website van IN-EDIT. Wil jij gratis naar de openingsfilm over Grace Jones op aanstaande vrijdag 18 mei? OOR geeft 3×2 vrijkaarten weg! Je hoeft alleen te mailen naar prijsvraag@oor.nl, o.v.v. ‘IN-EDIT’ en ons te vertellen waarom jij deze film wil zien. Let op: de film start om 19:00 uur. De presentatie is in handen van Leon Verdonschot, die ook de Q&A met regisseur Sophie Fiennes zal verzorgen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Win tickets voor IN-EDIT openingsfilm over Grace Jones (winactie) | OOR