winactie

Win tickets voor IN-EDIT openingsfilm over Grace Jones

Van 18 tot en met 20 mei staat het Westergasterrein in Amsterdam in het teken van de eerste Nederlandse editie van IN-EDIT. Dit van oorsprong Spaanse filmfestival richt zich op nieuwe documentaires over muziek en vertoont drie dagen lang zowel Nederlandse als internationale titels, voornamelijk in het Ketelhuis, met afterparties in Pacific Park. De openingsfilm op 18 mei is Grace Jones: Bloodlight and Bami. OOR geeft tickets weg voor deze vertoning, inclusief Q&A met regisseur Sophie Fiennes.

Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publieke en privé leven van Grace Jones samen in een uniek portret wat alle facetten van haar leven toont: de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.

Uit eigen land draaien op het festival Same Music Different People (over de metalcultuur), Goin’ Rectal (waarin Dennis Alink de glamrockband Rectum Raiders volgt), Wadgasten (portretten van artiesten op Vlieland) en Rockumentary Grunn (dat het muzikaal erfgoed van de provincie Groningen in kaart brengt). Internationale blikvangers zijn My Life Story, Grace Jones: Bloodlight And Bami, Revolution Of Sound: Tangerine Dream, The Allins (met de familie van GG Allin), Finding Joseph I (over de voormalige zanger van Bad Brains), Bruk Out! A Dancehall Queen Documentary en, onder speciale presentatie van IN-EDIT ambassadeur Lucky Fonz, de documentaire Where You’re Meant To Be, met de Schotse zanger Aidan Moffat. Buiten het filmprogramma is er ook toepasselijke live muziek: na The Allins betreedt New Berlin het podium in Pacific Park en na Goin’ Rectal is het uiteraard de beurt aan niemand minder dan de Rectum Raiders zelf.

Meer informatie vind je op de website van IN-EDIT. Wil jij gratis naar de openingsfilm over Grace Jones op aanstaande vrijdag 18 mei? OOR geeft 3×2 vrijkaarten weg! Je hoeft alleen te mailen naar prijsvraag@oor.nl, o.v.v. ‘IN-EDIT’ en ons te vertellen waarom jij deze film wil zien. Let op: de film start om 19:00 uur. De presentatie is in handen van Leon Verdonschot, die ook de Q&A met regisseur Sophie Fiennes zal verzorgen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Win tickets voor IN-EDIT openingsfilm over Grace Jones (winactie) | OOR