DEZE MAAND IN OOR!

’t Is toch wat. We staan nog niet eens half in de Pinkpop-modus of OOR kijkt alweer voorbij de horizon. Nou is 14 juli ook een gedenkwaardige datum in de Nederlandse pophistorie: dan speelt Kensington namelijk in de Johan Cruijff Arena. Het is voor het eerst sinds Kane in 2003 dat een Nederlandse rockband het Amsterdamse stadion op eigen kracht vult – en speciaal voor de gelegenheid zochten wij de boys alvast op on the road. In Praag maarliefst, waar Eloi, Casper, Jan en Niles middenin hun Europese clubtour waren aanbeland. Vanuit de Praagse lente blikt het viertal vooruit op wat komen gaat. Ook spreken we met James Bay, Kamasi Washington, MGMT, Leon Bridges, Goat Girl, Rolling Blackouts Coastal Fever en de Nederlandse indiesensatie Lewsberg, gaat Guns N’ Roses in de rewind met Appetite For Destruction, voert Jon Hopkins ons langs zijn Sleutelplaten en laat Christina Curry thuis haar platenkast zien. En verder natuurlijk de gebruikelijke vrachtwagenlading aan recensies in deze nieuwe editie van OOR!

KENSINGTON

Een eigen stadionshow? Welja, dat was één van de weinige items die nog op de bucketlist van Kensington stond, maar per 14 juli kan ook die worden afgestreept. In de aanloop naar hun concert in de ArenA zoekt OOR de boys op tijdens hun Europese tour, die net in het zonnige Praag heeft stilgehouden. Een verhaal over opblaasdino’s, Galliërs, bierfietsen en toerhoest.

KAMASI WASHINGTON

De virtuoze tenorsaxofonist, componist en bandleider uit LA geldt sinds solodebuut The Epic als fenomeen binnen de eigentijdse jazz. De al even visionaire en kosmische opvolger Heaven And Earth wil vooral de wereld een stukje beter maken. Groots, geniaal en overweldigend; OOR is in ieder geval klaar voor de kosmische warmte van Kamasi Washington.

JON HOPKINS

De Britse danceproducer werkte samen met grootheden als Brian Eno en Coldplay en had nadat zijn muziek in Sex And The City opdook ook geen geldzorgen meer. Ja, Jon Hopkins gaat best lekker, zo horen we ook op nieuwe plaat Singularity, waarop hij zijn pastorale dansmuziek combineert met introspectie en natuuropnames. Ideaal voor OOR’s sleutelplaten.

JAMES BAY

Hij oogt druistig en kiest op zijn nieuwe album Electric Light de weg naar voren: James Bay is terug. Hoed af, staart geknipt, dwangbuis uit. Springsteen en LaMontagne als leidsmannen vervangen door The Strokes, Frank Ocean en Chance The Rapper. Maar ondanks het nieuwe jasje is the sky ouderwets the limit – ambitieus richting arena’s en stadions derhalve.

MGMT

Ineens waren ze weg. Van de aardbodem verdwenen. Hadden ze na het verwarrende derde album MGMT definitief hun verstand verloren? Bijna, zo blijkt als we Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser spreken over Little Dark Age, een plaat die MGMT herenigt met de plek waar ze zich eindelijk een beetje thuisvoelen: het podium.

GUNS N’ ROSES

31 jaar na de oerknal van de moderne rock & roll doet Appetite For Destruction ons nog altijd het water in de mond lopen. Met dertig miljoen verkochte exemplaren het succesvolste debuutalbum aller tijden – en terwijl Axl, Slash en Duff weer gezamenlijk de podia onveilig maken, trekken ze meteen een passend monument op voor een onverwoestbare plaat.

OOR 6 ligt vanaf donderdag 7 juni in de winkel. Je kunt OOR natuurlijk ook gewoon online bestellen en thuis laten bezorgen. Wil je liever een abonnement? Dan krijg je van ons een gaaf welkomst­cadeau. Lees je OOR liever digitaal? Check dan de OOR Magazine app voor tablet en smartphone in de App Store of Google Play of onze web app.

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR kies je zelf je eigen welkomstgeschenk, zoals tickets voor de leukste festivals of een van de nieuwste cd-pakketten!