DEZE MAAND IN OOR!

2019 wordt het jaar van Krezip. Vanuit het niets maakte het Tilburgse zestal na tien jaar afwezigheid hun terugkeer bekend. Single Lost Without You kwam dit voorjaar als eerste sneeuwklokje uit de grond, op Pinkpop luiden de gezusters Govaert en consorten de zomer in en hoewel de herfst nog ver weg lijkt, kan ie niet gauw genoeg beginnen: in oktober staat Krezip drie avonden in de Ziggo Dome. OOR schuift aan bij de complete band en hoort het hele verhaal. Ook een heel verhaal: de misdragingen van Mötley Crüe, de geheimzinnige voorpret rond de plaat van Sigrid, de historie van New Order en de Nederlandse voetstappen van Townes van Zandt. Verder spreken we Finn Andrews (ja, die van The Veils), Weezer, Hozier, Tom Walker, La Dispute en Weyes Blood. En uiteraard de gebruikelijke vrachtwagenlading aan recensies in deze nieuwe editie van OOR!

 
 

KREZIP

Krezip is back! Het Tilburgse zestal nam in 2009 afscheid van het publiek en plugt tien jaar later weer in. Aanleiding is de vijftigste Pinkpop, ondertussen verscheen er een nieuwe single en krijgt de comeback een gevolg in drie uitverkochte Ziggo Dome’s. OOR gaat way back met Krezip en zoekt de band, terwijl de storm maar niet wil gaan liggen, op in zijn thuisbasis.

SIGRID

Kordaat, triomfantelijk, levenslustig, zelfbewust, direct, nuchter, doelgericht, gedecideerd. Zomaar wat adjectieven die komen bovendrijven als we de kans krijgen Sigrid (Solbakke Raabe), het 22-jarige Noorse popwonder dat blaakt van zelfvertrouwen, kort achter elkaar twee keer te spreken: vlak voor en vlak na de voltooiing van haar debuutalbum Sucker Punch.

FINN ANDREWS

Finn Andrews (die we kennen van The Veils) verblijft alweer meer dan een jaar in Nieuw-Zeeland, waar hij een groot gedeelte van zijn jeugd doorbracht en waar zijn moeder woont. Hij nam er een prachtig, hyperpersoonlijk soloalbum op, One Piece At A Time, en het is alsof er een last van hem is afgevallen. OOR aan de lijn met de andere kant van de wereld.

MÖTLEY CRÜE

Drank, drugs, car crashes en Girls, Girls, Girls! Mötley Crüe geldt als de meest hedonistische aller hardrockbands, hun hairmetal tekenend voor de eighties, hun persoonlijke escapades van mythische proporties. In Netflix-film The Dirt gaan alle remmen nog eens los, drummer Tommy Lee vertelt er alles over. En OOR heeft nog iets recht te zetten met deze bad boy

NEW ORDER

Movement, het debuutalbum van New Order uit 1981, is het halfgeslaagde, maar fascinerende verslag van hoe Joy Division-leden Bernard Sumner, Peter Hook en Stephen Morris met hun traumatische erfenis in het reine kwamen. Met de sterk uitgebreide Definitive Edition in zicht kijkt Jacob Haagsma, fan van het eerste uur, terug naar deze opmerkelijke episode.

TOWNES VAN ZANDT

Op 17 maart zou Townes Van Zandt 75 zijn geworden. Op die dag verscheen Sky Blue, een verzameling niet eerder uitgebrachte opnames die hij in 1973 maakte met zijn goede vriend Bill Hedgepeth (onder meer ruwe schetsen van bekend werk en twee niet eerder verschenen eigen liedjes). OOR duikt het archief in en komt daar een typische Townes-encounter tegen.

OOR 3 ligt vanaf donderdag 14 maart in de winkel. Je kunt OOR natuurlijk ook gewoon online bestellen en thuis laten bezorgen. Wil je liever een abonnement? Dan krijg je van ons een gaaf welkomst­cadeau. Lees je OOR liever digitaal? Check dan de OOR Magazine app voor tablet en smartphone in de App Store of Google Play of onze web app. Als OOR-abonnee lees je de complete OOR ook gratis via onze website!

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR kies je zelf je eigen welkomstgeschenk, zoals een te gek boek naar keuze, headphones of een van de nieuwste cd-pakketten!