DEZE MAAND IN OOR!

Wij van OOR komen graag bij de mensen thuis. Zeker als dat huis een prachtig boerderijtje is, omgeven door bomen, bloemen, weilanden en water, en al deze idylle het domein vormt van Typhoon. De rapper maakte er Lichthuis, zijn derde langspeler, tevens opvolger van de klassieker Lobi Da Basi, en beschouwt vanuit z’n eigen achtertuin het leven, de liefde, het geloof en de wereld om hem heen. Verder gaan we in deze OOR de paden op, de lanen in! Muzikanten leven professioneel on the road maar gaan er ook privé graag op uit, in auto of boot, op fiets of motor, of gewoon met de benenwagen. Tim Knol, Alex Roeka, Roxeanne Hazes, Marike Jager, Emil Landman, Niles Vandenberg van Kensington, Pablo van de Poel van DeWolff en Terrie Hessels van The Ex vertellen alles over hun favoriete vervoermiddelen. Ook spreken we met Joe Talbot van IDLES en Pink Floyd-drummer Nick Mason, wordt het fenomeen Fiona Apple geduid en spoelen we terug naar Lou Reeds meesterwerk New York. En uiteraard ook weer een vrachtwagenlading aan recensies in deze nieuwe editie van OOR!

TYPHOON

Hij bevindt zich in een aards paradijs: Typhoon heeft op zijn boerderij in het Overijsselse landschap z’n plek gevonden. Hij bouwde er Lichthuis, al werd plaat nummer drie hem niet in de schoot geworpen: een burn-out doofde het licht bijna definitief, het dagelijks leven in het Nederland van 2020 blijkt soms een opgave, maar liefde overwint alles – en God kijkt mee.

FIONA APPLE

Fetch The Bolt Cutters is niets minder dan een meesterwerk, waarop Fiona Apple haar verontwaardiging, razernij, frustraties, neurosen, eigenzinnigheid, complexiteit en onvoorstelbare talent de vrije teugels geeft. Ongefilterd en onaangepast is de Amerikaanse zangeres zichzelf en groeit ze uit tot het boegbeeld van muzikaal feminisme na #MeToo.

NICK MASON

Het moederschip mag dan in ruste zijn, de overgebleven componenten van Pink Floyd zoeven nog als vliegende schotels door het universum. Drummer Nick Mason doet dat letterlijk, door zich met zijn Saucerful Of Secrets toe te leggen op oermateriaal van ’s werelds grootste progband. OOR toog naar Londen voor een ruime audiëntie.

IDLES

Een lachebek zal ie nooit worden, maar Joe Talbot is naar eigen zeggen een gelukkig mens. Accepteer jezelf, is de les die door de uitbarstingen op derde album Ultra Mono heen straalt. En de immer groeiende community die IDLES volgt, luistert maar wat graag. Een band als een bokser, of hoe je van je zwakte juist een wapen maakt. Het gelijk van de counterpunch.

OEREND HARD

Zo lang er popartiesten bestaan, zijn ze on the road. En niet alleen tijdens tournees in de bandbus, ook privé zweren ze vaak bij hun favoriete vervoermiddel. Tim Knol, Alex Roeka, Roxeanne Hazes, Marike Jager, Emil Landman, Niles Vandenberg (Kensington), Pablo van de Poel (DeWolff) en Terrie Hessels (The Ex) vertellen alles over hun lievelingstransport.

LOU REED

Was New York z’n tijd nou zo ver vooruit of is de wereld sinds 1989 eigenlijk nauwelijks veranderd – en willen we de zelfkant van de samenleving nú pas onder ogen zien? Met een lijvige heruitgave op komst blikt OOR terug op een dystopisch verleden, met historische bijdragen van Bert van de Kamp en Martin Aston en fotografie van Anton Corbijn.

OOR 9 ligt vanaf donderdag 10 september in de winkel. Je kunt OOR natuurlijk ook gewoon online bestellen en thuis laten bezorgen. Wil je liever een abonnement? Dan krijg je van ons een gaaf welkomst­cadeau. Lees je OOR liever digitaal? Check dan de OOR Magazine app voor tablet en smartphone in de App Store of Google Play of onze web app. Als OOR-abonnee lees je de complete OOR ook gratis via onze website!

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR kies je zelf je eigen welkomstgeschenk, zoals een te gek boek naar keuze, een koptelefoon of een van de nieuwste cd-pakketten!