DEZE MAAND IN OOR!

Oké, als beetje muziekliefhebber heb je nu Lowlands on your mind, maar wij kijken alvast een level verder. En daar wacht een ouderwetse eindbaas: Josh Homme, na enkele vruchtbare omzwervingen weer terug op het oude nest bij Queens Of The Stone Age. OOR zoekt de kopman van de woestijnlegende op in Londen om te praten over nieuwe plaat Villains en het werd, als vanouds een openhartig gesprek. Drank, leugens, exotische vogels – in het QOTSA-universum van 2017 gaan ze moeiteloos hand in hand. Verder spreken we met The War On Drugs, At The Drive-In, Grizzly Bear, Randy Newman, Shabazz Palaces, John Moreland, Everything Everything en Triggerfinger, ondergaat Ronnie Flex de beruchte Lastige Keuzes, gaat DAF in de achteruit – pardon: rewind, haalt Steven Wilson eens even flink uit en neemt Foxygen ons mee langs hun Sleutelplaten. En verder natuurlijk nog de traditionele vrachtwagenlading aan cd-, film- en boekrecensies in deze nieuwe editie van OOR!

QUEENS OF THE STONE AGE

En dat is nummer zeven: Villains. Josh Homme heeft de manschappen verzameld om de heerschappij van rock & rollmachine Queens Of The Stone Age andermaal te onderstrepen. Met slechts een paar wapenfeiten (Mark Ronson achter de knoppen, eerste single The Way You Used To Do) op zak toog OOR naar Londen, om een paar stevige tequila’s later up to date, wereldwijs en tollend op de benen weer de moderne tijd in te stappen.

GRIZZLY BEAR

Een nieuwe mindset, een nieuwe werkwijze, een nieuw label – maar een geluid zoals we dat van Grizzly Bear gewend zijn. Op Painted Ruins, hun eerste album in vijf jaar tijd, bezingen de mid-dertigers hun persoonlijke strubbelingen in een snel veranderende wereld. Toch voert de muziek zoals altijd de boventoon: soms licht en etherisch, net zo vaak donker en topzwaar. OOR ging bij het goedgeluimde viertal op audiëntie in Londen.

RONNIE FLEX

Lastige Keuzes? Zo lang als Ronnie Flex aan zijn tweede album Rémi heeft gewerkt tot elk detail op de juiste plek stond, zo makkelijk doorloopt hij onze dilemma’s. Gekleed in enkel een korte broek, jointje in de hand, zit hij fris gedoucht onderuitgezakt op de bank in zijn bescheiden appartement in Rotterdam, dat zich in het stadium bevindt waar een gezellige rommel overgaat in een smeerboel. Flesje AA-drink erbij en praten maar.

THE WAR ON DRUGS

A Deeper Understanding is een tikkeltje anders dan Lost In The Dream, maar niemand die dat album aan de boezem drukte – en dat zijn er velen – zal het als een teleurstelling ervaren. Zo hartverscheurend, sterk, rijk, intens, imponerend en opnieuw diep persoonlijk is de nieuwe plaat van The War On Drugs. OOR sprak de monomane maar o zo creatieve binnenvetter Adam Granduciel over zijn nieuwste meesterwerk.

AT THE DRIVE-IN

Zestien jaar hebben we er op moeten wachten: een nieuwe plaat van At The Drive-In. Na een kortstondige reünie in 2012 lijkt het de Amerikanen deze keer wel menens. De shows van vorig jaar waren een succes en afgelopen mei was ie daar ineens: in•ter a•li•a. OOR belt met frontman Cedric Bixler-Zavala om te praten over dat recente album, maar vooral ook om herinneringen op te halen.

RANDY NEWMAN

Op zijn 73ste is Randy Newman een tikje stram en lichtjes krom getrokken, maar op Dark Matter, zijn elfde studioalbum in een halve eeuw, is hij weer ouderwets op dreef. En in vorm. Van iemand van die leeftijd hoef – en mag – je niet teveel veranderingen verwachten. Ondanks een enkele noviteit is Dark Matter dan ook een onvervalste Randy Newman, piano-driven en voorzien van spitsvondige, ironische teksten als altijd.

OOR 8 ligt vanaf donderdag 17 augustus in de winkel. Je kunt OOR natuurlijk ook gewoon online bestellen en thuis laten bezorgen. Wil je liever een abonnement? Dan krijg je van ons een gaaf welkomst­cadeau. Lees je OOR liever digitaal? Check dan Blendle of de OOR Magazine app voor tablet en smartphone in de App Store of Google Play of onze web app.

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR kies je zelf je eigen welkomstgeschenk, zoals tickets voor Rise Against in de AFAS Live of een van de nieuwste cd-pakketten!