DEZE MAAND IN OOR!

Ook zo aan vakantie toe? Vrees niet, de redding is nabij. En of je nu met je porem aan de playa zit, of gewoon in de achtertuin in Nieuw-Vennep, met de zomereditie van OOR vliegt de tijd voorbij. Of nee, juist niet… Anyway, U snapt de bedoeling: OOR brengt verkoeling in de heetste dagen van het jaar en wie beter dan de ijskoude oppergod Thom Yorke om de troepen aan te voeren? Wij spraken de frontman van Radiohead exclusief over zijn gloednieuwe soloplaat Anima. Nog twee Grote Jongens: The Black Keys. Hun langverwachte nieuwe langspeler Let’s Rock was voor ons reden genoeg om op het vliegtuig naar Nashville te stappen. Ook voor de microfoon: Faberyayo (Lastige Keuzes), Tash Sultana (sleutelplaten), Black Midi en een hele rits vaderlandse pophelden die hun zomer uit de doeken doen (o.a. Merol, Kensington, Lucky Fonz III, Naaz). En waar Elton John ouderwets in de Rewind gaat, belichten we Neil Young middels een heuse topconferentie waarin Tim Knol, Henk Koorn en Jelle Paulusma het fenomeen duiden. Plus natuurlijk de gebruikelijke vrachtwagenlading aan recensies in deze nieuwe OOR!

 

THOM YORKE

Negen maanden na horrorsoundtrack Suspiria is er nu Anima, een nieuw soloalbum van Thom Yorke, ditmaal een echt album met echte liedjes. Althans, binnen het Yorke-idioom. Liedjes geboren op de dansvloer van rauwe technoclubs als Berghain en uitgebouwd in theaters als Carré. Op visite bij de man die de popmuziek al 25 jaar lang een serieus gezicht geeft.

NEIL YOUNG

Op 10 juli komt Neil Young met zijn begeleidingsband Promise Of The Real naar de Ziggo Dome, waar hij in de zomer van 2016 een legendarisch, meer dan drie uur durend optreden gaf. Reden om eens een stevig onderonsje te beleggen tussen de drie meest prominente Neil-adepten onder de Nederlandse popmuzikanten: Tim Knol, Jelle Paulusma en Henk Koorn.

FABERYAYO

Spitsuur in het Yayo-universum: niet alleen vierde Pepijn Lanen in juni het duizendste optreden van De Jeugd Van Tegenwoordig in een bomvol Olympisch Stadion, er verschenen dit voorjaar ook een roman (Het Wapen Van Sjeng) en een soloplaat, die geen titel maar een hartje meekrijgt. OOR legt Lanen de beruchte Lastige Keuzes voor, van Fabergé tot Chopin.

THE BLACK KEYS

Op bezoek in Nashville, in de studio waar Dan Auerbach aan zijn imposante catalogus werkt en ook Let’s Rock, de negende van The Black Keys, werd opgenomen. Een ‘hommage aan de elektrische gitaar’. Elk nummer raak, vet, schurend, rockend, soulvol en stoer, maar soms ook weer bijna teder feelgood. Dan Auerbach en kompaan Patrick Carney leggen uit.

ELTON JOHN

We gaan al decennia ieder ons weegs, maar OOR zat bij de lancering van de Rocket Man best dichtbij het vuur. Met z’n afscheidstournee in volle gang en de biopic in de bioscopen, spoelt OOR terug naar de tijd dat ons pad nog regelmatig kruiste met dat van Elton John, die onder de extravagantie vooral een wandelende popencyclopedie bleek – en verlegen bovendien.

TASH SULTANA

Jong, supergetalenteerd en helemaal van deze tijd: de 23-jarige Tash Sultana combineert op debuut Flow State (2018) alle favoriete stukjes uit een halve eeuw muziekhistorie tot één vloeiend geheel, dat van reggae, r&b en soul uitwaaiert naar psychedelica, bluesrock en pure rock & roll. Reden genoeg om de jonge Australische te vragen naar haar Sleutelplaten.

OOR 6 ligt vanaf donderdag 6 juni in de winkel. Je kunt OOR natuurlijk ook gewoon online bestellen en thuis laten bezorgen. Wil je liever een abonnement? Dan krijg je van ons een gaaf welkomst­cadeau. Lees je OOR liever digitaal? Check dan de OOR Magazine app voor tablet en smartphone in de App Store of Google Play of onze web app. Als OOR-abonnee lees je de complete OOR ook gratis via onze website!

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR kies je zelf je eigen welkomstgeschenk, zoals een te gek boek naar keuze, een koptelefoon of een van de nieuwste cd-pakketten!