DEZE MAAND IN OOR!

Love is the thing! Met die boodschap sturen onze coverhelden van IDLES hun nieuwe plaat Tangk de wereld in. ‘Liefde als tegengif voor deprimerende tijden’, zo is de gedachte van de postpunkboegbeelden uit Bristol. Met die slogan kun je prima aankomen rond Valentijnsdag – en dat doen we dus ook met deze nieuwe OOR. Zanger Joe Talbot legt ons uit waarom ‘liefde’ een werkwoord is, en hoe dat besef zijn eigen mentale welzijn vooruit heeft geholpen. Ook goed ingevoerd op dit gebied is Air, dat zelfs de eerste letter van zijn naam opdroeg aan de liefde (amour). We beschouwen het zwoele meesterwerk Moon Safari. Verder niets dan liefde van onze interviewkandidaten Douwe Bob, Het Zesde Metaal, Meltheads, Porcelain id, The Bony King Of Nowhere (Sleutelplaten) en Blackbird. Ook spreken we de legendarische producer Craig Leon – achter de knoppen bij onder andere Ramones, Blondie en Suicide – en gaan we terug naar ‘het jaar van de maan’ van The Waterboys. En uiteraard vind je ook weer een vrachtwagenlading aan liefdevol geschreven recensies in deze OOR!

IDLES

Lomp, ruig en boos klinkt IDLES allang niet meer. Op het vijfde studioalbum Tangk overheersen liefde, geluk, dankbaarheid en vrolijkheid. En toch worden hun platen alleen maar boeiender en intenser. Zanger Joe Talbot en gitarist Mark Bowen vertellen over de plaat die we alvast tot de belangrijkste albums van het jaar rekenen.

AIR

Filmmuziek voor het onderbewustzijn: met hun debuutalbum Moon Safari (1998) zetten Jean-Benoît Dunckel en Nicolas Godin – tezamen Air – Frankrijk op de kaart. En plaatsten een hoeksteen van lounge. Deze en volgende maand komen ze hun pièce de résistance integraal uitvoeren in Antwerpen en Amsterdam.

THE WATERBOYS

The Waterboys brengen deze maand een lijvige boxset uit getiteld 1985, vernoemd naar het jaar van de grote doorbraak. Het jaar van hun grootste hit The Whole Of The Moon, uiteraard, gevolgd door het al even geliefde album This Is The Sea. OOR duikt de archieven in en gaat – aan de hand van zanger Mike Scott – op zoek naar de volle maan.

DOUWE BOB

Douwe Bob verruilde zijn boot voor de vaste wal, is sinds eind vorig jaar van de drank af, woont nu met verloofde en zoontje in het keurige Abcoude en maakte met Where Did All The Cool Kids Go? een echte popplaat. Eindelijk rustig vaarwater, na een jong leven vol eindeloze deining. OOR legt hem de beruchte Lastige Keuzes voor.

MELTHEADS

Meltheads schreef al Belpopgeschiedenis met Naïef, nu debuteert de Antwerpse band met een lekker meebrulbare plaat. Alles aan de groep ademt branie en rock & roll. Denk postpunk, noise, psychedelica. Dans, pogo en laat je meeslepen. We maken kennis met zanger/gitarist Sietse Willems naar aanleiding van het debuutalbum Decent Sex.

THE BONY KING OF NOWHERE

Bram Vanparys, opererend onder de naam The Bony King Of Nowhere, heeft net een adembenemend mooi nieuw album uit getiteld Everybody Knows. De 37-jarige Gentenaar is een diepe denker, als het gaat over muziek maar ook daarbuiten. Hij ging er dus eens goed zitten toen we hem vroegen naar zijn Sleutelplaten.

Deze editie van OOR is vanaf dinsdag 13 februari te koop. Bestel ‘m hier, dan zorgen wij dat het tijdschrift bij je op de deurmat valt. Lees je OOR liever digitaal? Check hiervoor de OOR Magazine app voor tablet en smartphone in de App Store of Google Play of onze web app. Liever een abonnement? Dan krijg je van ons een mooi welkomst­cadeau. Als OOR-abonnee lees je de complete OOR ook gratis op je tablet en via onze website!