album
indie

Wet Leg

Wet Leg

DOMINO/V2

‘Hey you over there / In a chaise longue in your underwear / What are you doing sitting down / You should be horizontal now.’ Het kostte Rhian Teasdale en Hester Chambers precies één liedje (Chaise Longue) om van onzekere bakvissen van Isle Of Wight uit te groeien tot darlings van het festivalcircuit. Dit laconieke stukje meidenpunk ging razendsnel viral en werd de perfecte soundtrack voor de zomer van 2021, toen we met z’n allen nog dachten dat corona ons grootste probleem was.

Opvolger Wet Dream was al even onweerstaanbaar en schroefde de verwachtingen voor het debuutalbum van de dames verder op. Dat album werd al in april vorig jaar – dus nog vóór Chaise Longue – opgenomen met Dan Carey als producer; sindsdien ziet de wereld er niet alleen voor Teasdale en Chambers heel anders uit. Is het duo meer dan de zoveelste NME-sensatie die een paar maanden lang het centrum van het universum vormt en daarna vliegensvlug wordt ingeruild voor the next big thing? Ik zeg ja. De liedjes mogen simpel zijn en met name drijven op Teasdale’s deadpan voordracht en droge humor, bovenal is Wet Leg een ode aan de magie van het muziek maken in een bandje met een stel gelijkgestemden. Het speelplezier spat van de plaat af, wat niet wil zeggen dat het allemaal rozengeur en maneschijn is: naar eigen zeggen maakt de band ‘feestmuziek voor sombere mensen’. De druk die jonge vrouwen in de vroege 21ste eeuw op tal van gebieden ervaren is in meerdere songs terug te horen. Het maakt Wet Leg tot een even relevante als genietbare plaat.

Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en ontvang gratis lp’s of cd’s, zoals Wet Leg van Wet Leg. Kijk hier voor het aanbod.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
The Tortured Poets Department
pop
Taylor Swift

The Tortured Poets Department

OOR-collega Thomas Snoeijs noemde Taylor Swift onlangs ‘de grote winnaar van de wereldwijde aandachtseconomie’. Een betere omschrijving van de Amerikaanse ...
Prince verdient een betere ode dan Candy Dulfer presents The Purple Jam
concert
prince

Prince verdient een betere ode dan Candy Dulfer presents The Purple Jam

De liefde van mijn leven leeft in mijn verleden, schrijft Ilja Leonard Pfeijffer in zijn roman Grand Hotel Europa. Het ...

Recensie: Wet Leg - Wet Leg