album
roots

La Belle Époque

Volume II

V2

Technisch gezien is La Belle Époque het soloproject van Danny van Tiggele (ex-Mister and Mississippi), maar die benaming is wat misleidend. Vrijwel ieder nummer op zijn naar het project vernoemde debuutplaat (2020) had gastvocalen van een bekende naam uit de Nederlandse muziekscene.

Ook op Volume II is de rode loper uitgerold voor een gastenlijst waar je u tegen zegt. Tim Knol, Spike, Robin Kester, Bertolf, Bent Van Looy – het is nog maar een fractie van de prominenten die een vocale gastbijdrage leveren. En ook dat is nog maar het topje van de ijsberg, want de liner notes verraden nog een wagonlading aan bekenden die een moeilijker te identificeren instrumentaal steentje bij droegen.

Het resultaat van de samenkomst van al dit talent? Veertien puntgave liedjes die zich veelal ergens op het spectrum tussen folk en rootsmuziek begeven. Aangenaam om naar te luisteren, maar ook een beetje belegen. Spannend wordt het eigenlijk alleen wanneer Van Tiggele een van zijn gasten uitdaagt buiten diens comfortzone te treden. Zo is Part Time Peace Of Mind een onvervalste bluesrocker, die weinig te maken heeft met de muziek die gastvocalist Camiel Meiresonne normaliter met zijn band Son Mieux maakt. Dat is een interessant experiment, waarvan er op dit album wat te weinig te horen zijn om onder het oordeel ‘oerdegelijk, maar weinig enerverend’ uit te komen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Madonna bewijst vriend en vijand opnieuw het tegendeel in Ziggo Dome
concert

Madonna bewijst vriend en vijand opnieuw het tegendeel in Ziggo Dome

Bestaat er al zoiets als Madonna’s paradox? Hoe je iedere keer verwacht dat een van de grootste popsterren op aarde ...
The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden
in memoriam

The Pogues-zanger Shane MacGowan (1957-2023) overleden

Als zanger, liedjesschrijver en tekstdichter van The Pogues loodste Shane MacGowan de Ierse muziektraditie richting 21ste eeuw ...
OOR's Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar
lijst

OOR’s Eindlijst 2023: dit zijn de 20 beste albums van het jaar

Het is weer zover: 55 popjournalisten, radio-dj’s en prominente muziekvolgers stuurden hun top 10 in en het beste album van ...

Recensie: La Belle Époque - Volume II (album) | OOR