achtergrond

Popronde OOR Talent: Fata Boom

De Popronde is de ultieme relatietest voor bands en artiesten. Jongens worden mannen en meisjes worden vrouwen tijdens de drie maanden dat het festival duurt. Alles wat je in je muziekcarrière kunt overkomen gebeurt: van glorieuze optredens, optredens in zalen waar je altijd al eens wilde spelen tot nieuwe fans voor het leven. Sinds de eerste editie van het rondreizende festival in 1994 is de Popronde uitgegroeid tot een even leuke als belangrijke stap in de carrières van de muziekhelden van morgen. Het lijstje van alumni mag er wezen: van Kensington, Racoon en De Staat tot Chef’Special, HAEVN en Blaudzun en nog veel meer. Allemaal gingen ze mee in de karavaan die langs 41 steden in Nederland trekt. Behalve de sterren van morgen zie je hier ook je nieuwe favoriete liveband, die compleet unieke singer-songwriter, de heetste producer(s) en beleef je de beste afterparties. OOR is er ook dit jaar weer bij met een eigen podium. We stellen onze OOR Talents één voor één aan je voor. Vandaag: Fata Boom.

FATA BOOM
Uit: De geluidsbarrière
Wat: Milkshake meets Pitch

De naam Fata Boom verdient het om in kapitalen geschreven te worden. Het trio is shockerend, weird en explosief en staat garant voor een onweerstaanbare liveshow, zoals hun show op Noorderslag bewees. Gewapend met de knetterende electrohopliedjes van debuut-EP BOA duiken ze nu de Popronde in. De anonieme zangeres (geen familie van de Zangeres Zonder Naam): ‘Fata Boom is de vleesgeworden middelvinger naar de conventies. Een vrouwelijke man, een mannelijke vrouw en een mooiboy die elkaar op de stoep van een club leerden kennen toen ze dronken de club werden uitgeveegd. Een rapbattle volgde. Sindsdien zijn we een vulkaan die ontploft.’ En wat voor een! Bij de Popronde Preparty in de Wisseloord Studio’s blies het drietal de speakers op. Fata Boom? Sonic Boom! Anoniempje: ‘Onze boodschap is simpel: wees wie je bent, laat je niet weerhouden door wat anderen denken of zeggen. Alles en iedereen mag er zijn, fuck de norm! We zijn het middel tegen saaiheid, met een knipoog. Tijdens de Popronde gaan we knallen op alle afterparties. Iedereen gaat los. Straks weten alle steden van Nederland wie Fata Boom is!’ U bent gewaarschuwd.

Fata Boom op de Popronde:
Nijmegen: 14 sept – Doornroosje
Apeldoorn: 15 sept – Gigant
Zwolle: 16 sept – De Bommel
Delft: 21 sept – Steck
Hengelo: 24 sept – Metropool pop-up locatie
Wageningen: 28 sept – Junushoff
Eindhoven: 29 sept – Effenaar
Almere: 30 sept – De Meester
Groningen: 05 okt – Vera Main
Den Bosch: 06 okt – Willem Twee Poppodium Grote Zaal
Haarlem: 07 okt – Patronaat
Dordrecht: 08 okt – Dolhuis
Utrecht: 12 okt – Stathe
Tilburg: 13 okt – Cul de Sac
Den Haag: 14 okt – September
Harderwijk: 15 okt – Walhalla
Assen: 19 okt – Cheers
Hoorn: 29 okt – Het Huis Verloren
Rotterdam: 04 nov – FERRY
Venray: 05 nov – Goesting
Middelburg: 09 nov – De Spot
Hilversum: 12 nov – De Vorstin

Foto: Lisa Klaverstein

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Popronde OOR Talent: Fata Boom (achtergrond) | OOR