achtergrond

Popronde OOR Talents: Lilø

Trossen los, de Popronde gaat weer begonnen! Het gratis rondreizende festival vaart vanaf 13 september in Nijmegen weer uit langs veertig steden in het ganse land, om op zaterdag 24 november richting Amstel te koersen en aan te meren bij de Melkweg in Amsterdam voor het Eindfeest. Tegen die tijd hebben 150 bands tien weken lang het ruime sop gekozen en de nagels uit de vloer gespeeld in poppodia, kapperszaken, cafés, restaurants, discotheken, stripclubs, koffiezaakjes, eettenten, bibliotheken, galeries, sportcafés, bierkelders en zelfs een opticien. Er zijn fans gewonnen, vrienden gemaakt en avonturen beleefd, beroepsmuzikanten geboren, dromen waargemaakt en illusies gestorven. Uit dat enorme aanbod van 150 acts koos OOR twaalf acts uit die je absoluut niet mag missen. Vandaag: Lilø.

Uit: Rotterdam
Wat: dromerige future bass uit de Maasstad
Waarom: omdat Flume uit de polder zowel aards als hemels klinkt
Track: Wonder
Wie tipt hij zelf? ‘Tape Toy. Ik durf nu al te zeggen dat ze op Noorderslag zullen staan.’

Lilø was een dusdanig groot geheim dat we de man achter het pseudoniem onbewust al bleken te hebben ontmoet. Jasper Bosgraaf maakt met deze uitverkiezing als OOR-talent zijn coming out als Lilø, maker van klappers als Wonder en Spiritz. Eerder bracht hij muziek uit onder de naam J’lectroniq. De door Flume, Bonobo en HudMo geïnspireerde future bass die hij nu maakt, verdient echter een nieuw alias: Lilø, met een knipoog naar zijn Deense achtergrond. ‘Ik was benieuwd wat eruit zou rollen als ik in een andere dancestroming onder een nieuwe naam muziek zou uitbrengen. Lilø is een experiment, maar geen grap. Ik ben er serieus mee bezig en heb vooraf een plan opgesteld. Ik probeer elke maand een track uit te brengen, stap voor stap. Als een bandje eigenlijk. Van producers wordt een veel hogere releasecirculatie verwacht.’ Hoe snel het kan gaan, enkele maanden nadat hij Lilø lanceerde, blijkt wel uit het feit dat hij als OOR-talent meedoet aan de Popronde én in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam staat.

De Popronde trapt af op 13 september in Nijmegen en trekt dan in tien lange weekenden (donderdag t/m zondag) langs 40 steden. Op 24 november vindt het traditionele slotfeest plaats in Amsterdam. Check de site van de Popronde voor alle data en optredens.

Foto: Robert Tjalondo

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Regeerperiode Slayer ten einde
concert
Slayer

Regeerperiode Slayer ten einde

Met de woorden ‘The end is near’ kondigde Slayer op 22 januari zijn naderende afscheid aan. Na 37 jaar, 12 ...
Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen
concert

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen

Le Guess Who?, het immer uitdijende festival met het alsmaar duizelingwekkender wordende blokkenschema. Een cultdingetje is het al lang niet ...
Anders (Different)
album
De Jeugd Van Tegenwoordig

Anders (Different)

Een creatief hoogtij-jaar voor De Jeugd van Tegenwoordig. Na Luek uit februari is er gewoon alweer een album. Anders (Different) ...

Popronde OOR Talents: Lilø (achtergrond) | OOR