album
Indie

The Districts

A Flourish And A Spoil

FAT POSSUM/PIAS

De vier leden van The Districts uit Pennsylvania zijn amper twintig jaar oud, maar dat hoor je niet. Niet gelijk althans. Deze jonkies klinken op het eerste gehoor als doorleefde en doorrookte alt.countryrockers en brachten vorig jaar al een redelijk opwindende EP uit, met Funeral Beds als meeslepend hoogtepunt . . .

The Districts maken rafelige Americana die soms lekker overstuurd de speakers uit knalt. De vrij compacte singles 4th And Roebling en Peaches verraden de bewondering voor bands als Built To Spill, Band Of Horses en Deer Tick, maar in meer experimenteel vormgegeven liedjes als Bold en Hounds komen de boys ook in het vaarwater van My Morning Jacket terecht. Zanger Rob Grote zet dan opeens een falsetstem op, waar hij doorgaans gruizig en krakend klinkt. Sommige songs hebben knappe spanningsbogen, andere kabbelen net iets te lang voort. In het volledig akoestische Suburban Smell laat Grote horen dat hij het in de vingers heeft. Hoe gruizig soms ook, er spreekt ambitie uit dit debuut. A Flourish And A Spoil is de Youth & Young Manhood van The Districts.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: The Districts - A Flourish And A Spoil (album) | OOR