album
indie

B Boys

Dudu

CAPTURED TRACKS/KONKURRENT

‘Not everything has to make sense’, zongen de jongens van B Boys ergens in de eerste minuten van hun debuutplaat uit 2017, die ze de toepasselijke titel Dada gaven.

Van een readymade konden we echter niet spreken; het was een product van muzikaal maatwerk, vol goed doordachte gitaar-versus-bas-structuren en uiterst scherpzinnige songteksten. Pientere postpunk à la Parquet Courts en Protomartyr, maar dan met een dubbele dosis afschuw en cynisme. We wonen dan misschien wel in een onrechtvaardige wereld vol onverschillige mensen, maar dat houdt dit New Yorkse drietal niet tegen. Ze zijn te slim om zich erdoor te laten leiden, maar te brutaal om bij de pakken te gaan neerzitten. Nu, twee jaar later, waait de wind nog steeds uit dezelfde hoek. Dus welke titel geef je dan aan de opvolger? Juist, Dudu. Op muzikaal gebied komt Dudu vrij sterk overeen met de voorganger, wat misschien verklaart waarom B Boys het succes van hun eerdergenoemde collega’s nog niet hebben mogen proeven, maar tekstueel is het wederom menens. ‘I’m always busy in my mind’, verklaren ze dan ook in Pressure Inside. De B Boys zijn duidelijk nog niet uitgepraat. Voor de volgende albumtitel zet ik mijn geld in op Dede.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: B Boys - Dudu (album) | OOR