album
Dance

SCUBA

Claustrophobia

HOTFLUSH/NEWS

Voor Paul Rose was 2014 een jaar om snel te vergeten. De in Berlijn woonachtige Britse beatbouwer werd getroffen door een hardnekkige ziekte, die hem noopte om lucratieve optredens op partyeiland Ibiza af te zeggen. Geen werk, geen inkomen, even stap op de plaats. Hij maakte van de nood een . . .

Dat die plaat volslagen anders klinkt dan Scuba’s basgedreven meesterwerk Triangulation (2010) is op zich niet verrassend. Op de prima opvolger Personality (2012) had Rose ook al een U-bocht gemaakt met raveklappers en retrohouse in plaats van postdubstep met een houserandje. Voor Claustrophobia verschoof Scuba andermaal de bakens. Die vernieuwingsdrang valt te prijzen, maar het levert ditmaal een stuurloze plaat op die op cruciale momenten inzakt als een lekgeprikte skippybal. Naast een paar redelijke maar ook tamelijk generieke technotracks (PCP, Why You Feel So Low, Black On Black) overheersen beatloze, nogal klinische nummers zonder enige pit, die keer op keer de vaart uit Claustrophobia halen. Voeg daarbij de malle interludes (een Franse verkeersruzie, een huilend kind in een trappenhuis) en je kunt alleen maar concluderen dat Scuba hopeloos de weg kwijt is.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: SCUBA - Claustrophobia (album) | OOR