album
indie

Courtney Barnett & Kurt Vile

Lotta Sea Lice

MARATHON/V2

De eerste single van de andere Courtney en Kurt, Over Everything, was de perfecte synthese van beider stijlen: aanstekelijk eigenzinnig en achteloos virtuoos. De samenwerking lijkt een logische. In hun solowerk hebben de 29-jarige Australische en de 37-jarige Amerikaan tekstueel navelstaren op soortgelijke wijze tot kunst verheven en hun nasale stemgeluid daar perfect op afgestemd.

Lotta Sea Lice staat vol met gortdroge gesprekjes en bespiegelingen. In het dreinerige Let It Go bespreken ze bijvoorbeeld hun leven als songwriters. Zij vraagt: ‘What comes first, the chorus or the verse?’ Hij antwoordt: ‘I’m a bit blocked at the moment.’ Vile veroorlooft zich zoals gewoonlijk veel vrijheid in zijn gitaarspel. Fear Is Like A Forest en On Script krijgen door zijn naar nonchalance neigende partijen een psychedelisch tintje. De melodieën die hij in Outta The Woodwork en Continental Breakfast uit zijn instrument tovert, zijn dan weer van uitzonderlijke klasse. Het lage tempo gaat eigenlijk alleen omhoog in het bijdehante Blue Cheese. Zonde, want Barnett heeft wel baat bij een beetje vaart – al is haar versie van Vile’s Peeping Tomboy, hier omgedoopt tot Peepin’ Tom, spot on. Helaas zijn de twee iets teveel uit hetzelfde hout gesneden om van een meesterlijke samenwerking te kunnen spreken. Lotta Sea Lice is vermakelijk, niet geniaal.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Courtney Barnett & Kurt Vile - Lotta Sea Lice (album) | OOR