album
Rock

THE BLACK ANGELS

Death Song

PARTISAN

Hun trendsettende undergroundfestival mocht al geen Austin Psych Fest meer heten (nieuwe naam: Levitation). Nu willen organisatoren The Black Angels zelf ook niet meer psychedelisch zijn. ‘Dit is een rock & roll-album’, beweert zanger Alex Maas in de persbrief. Hij heeft geen ongelijk.

Waar de Texanen zich voorheen specialiseerden in midtempo trips, hebben ze nu een nieuwe dynamiek gevonden. We horen beats om op te dansen (Medicine) en militaristische roffels om vlaggen op te zwaaien (Estimate). Geen reden tot paniek, want de bandleden verloochenen hun basis niet. Ze spelen nog altijd drone ’n roll, zoals dat in engelentaal heet – geïnfecteerd door de nerveuse pulse van Silver Apples (ooit headliner op hun festival) of stevig rockend als op hun debuut Passover (2006). Dat de band- en albumnaam samen een Velvet Underground-nummer aanhalen, verklapt ook al een hoop. Uiteindelijk is Death Song gewoon een Black Angels-album: undergroundfähig, vol van geldingsdrang, soms langdradig, maar altijd een luisterbeurt waard. Dat ze van het modieuze psychedelicastempel af willen, lijkt eerder symboolpolitiek dan een herziening van hun grondwetten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Kaleo

Kaleo kampt met geloofwaardigheids-probleem

‘Looked the devil in the eye. The devil’s gonna make me a free man’, begint Jökull Júlíusson, frontman van Kaleo ...
nieuws
Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots verwelkomen nieuwe zanger

De Stone Temple Pilots zijn weer actief. Gisterenavond presenteerde de band een nieuwe zanger. Zijn naam is Jeff Gutt, bekend van de ...