album
PUNKROCK/PSYCHOBILLY

DEVILS BRIGADE

Devils Brigade

HELLCAT/EPITAPH

Nadat vorig jaar eindelijk het zevende Rancid-album in de schappen lag, moet er een last van bassist Matt Freeman zijn afgevallen. Nu de zware bevalling achter de rug is – en het kind gezond blijkt – kan hij zich eindelijk richten op een lang gekoesterde wens: het uitbrengen van een volledig . . .

Bandmaten Tim Armstrong (Transplants) en Lars Frederiksen (met zijn Bastards) hebben immers ook hun hobbybezigheden. Die eerste heeft overigens een flinke vinger in de pap gehad bij deze plaat. Hij schreef mee aan alle nummers, produceerde, speelt gitaar en verzorgt extra vocalen op zes van de twaalf nummers. Het is echter de staande bas van Freeman die de show steelt. De helft van de nummers gaan op een bepaalde manier over de (bouw van) de Golden Gate Bridge, een ideetje van Armstrong die er eigenlijk een complete musical van wilde maken. Dat ging Freeman blijkbaar wat ver, want de overige zes nummers zijn afkomstig van eerdere demo’s. Devils Brigade is een typisch Hellcat-album: het klinkt aardig en bekend in de oren, de geest van Rancid is overduidelijk aanwezig en echt beklijven doet het allemaal niet. Bovendien is Freeman de minste zanger van Rancid. Misschien had ie dat ook aan Armstrong moeten overlaten?

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: DEVILS BRIGADE - Devils Brigade (album) | OOR