album
PUNKROCK/PSYCHOBILLY

DEVILS BRIGADE

Devils Brigade

HELLCAT/EPITAPH

Nadat vorig jaar eindelijk het zevende Rancid-album in de schappen lag, moet er een last van bassist Matt Freeman zijn afgevallen. Nu de zware bevalling achter de rug is – en het kind gezond blijkt – kan hij zich eindelijk richten op een lang gekoesterde wens: het uitbrengen van een volledig . . .

Bandmaten Tim Armstrong (Transplants) en Lars Frederiksen (met zijn Bastards) hebben immers ook hun hobbybezigheden. Die eerste heeft overigens een flinke vinger in de pap gehad bij deze plaat. Hij schreef mee aan alle nummers, produceerde, speelt gitaar en verzorgt extra vocalen op zes van de twaalf nummers. Het is echter de staande bas van Freeman die de show steelt. De helft van de nummers gaan op een bepaalde manier over de (bouw van) de Golden Gate Bridge, een ideetje van Armstrong die er eigenlijk een complete musical van wilde maken. Dat ging Freeman blijkbaar wat ver, want de overige zes nummers zijn afkomstig van eerdere demo’s. Devils Brigade is een typisch Hellcat-album: het klinkt aardig en bekend in de oren, de geest van Rancid is overduidelijk aanwezig en echt beklijven doet het allemaal niet. Bovendien is Freeman de minste zanger van Rancid. Misschien had ie dat ook aan Armstrong moeten overlaten?

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: DEVILS BRIGADE - Devils Brigade (album) | OOR