album
indie

Steve French

Dogs

EXCELSIOR/V2

Het Amsterdamse Steve French debuteerde in 2019 met Lightning Tiger Running, een rafelig klinkende indiegitaarplaat. Lekker, maar daar worden er wel meer van gemaakt. Dat frontman Cees Paris meer in zijn mars heeft, blijkt op Dogs.

Daarop zijn de liedjes een stuk ingetogener – op de noisy shoegaze-uitspatting Solid Days na – maar pakkender, interessanter en veel attractiever gearrangeerd. Bijvoorbeeld met aanstekelijke toetsenpartijen, percussie en wat blaaswerk – Abel Tuinstra is hoofd tierelantijnen wat dat betreft. Verder spelen praktisch alle ex-Canshaker Pi-leden nu in Steve French, al overlapte dat voorheen ook al. European Heaven, Country Blues Dilettante en de titelsong hebben een wat nerdy toonzetting, maar klinken eigenzinnig als Alamo Race Track op Unicorn Loves Deer (nee, ik had daar ook al een tijdje niet meer naar geluisterd). In deze indiepopliedjes komt de droge zang van Paris beter tot zijn recht dan in stevig gitaarwerk. Hij mijmert over alledaagse zaken als honden in auto’s, gokautomaten en meer persoonlijke zielenroerselen. De gitaren rinkelen smaakvol in Fruit Machines, Rain Over The Sea heeft een bijna irritant catchy refrein en Redemption Arc is een mooi klein folkliedje. Op Dogs zet Steve French een overtuigende stap vooruit en ik ga Alamo Race Track weer eens draaien. Dubbele winst.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Recensie: Steve French - Dogs