album
roots

Dope Lemon

Smooth Big Cat

BMG

Een ‘smooth big cat’ schijnt een zorgeloze vent te zijn die ’s avonds met maten onder het genot van whisky geniet van het leven, van een goede plaat bijvoorbeeld. Deze info komt van de Australiër Angus Stone, die onder zijn artiestenalias Dope Lemon Smooth Big Cat laat verschijnen.

Stone maakt met zijn zus Julie al jaren indiepop. Als Dope Lemon heeft hij zich gespecialiseerd in loom aandoende, soms enigszins psychedelische westcoastpop die het relaxte van J.J. Cale heeft en het laconieke van Kurt Vile. Hij houdt net als Vile van gekeuvel. Stone staat op dit tweede Dope Lemon-album voor verveeld hedonisme. Het gaat bij deze Smooth Big Cat niet alleen om whisky, maar ook om andere genotsmiddelen. Hij laat er met de bandnaam en de liedjestitel Dope & Smoke geen twijfel over bestaan. In Salt & Pepper deelt hij mee: ‘I got a cocaine flame in my brain’. De vraag is: heet deze Angus Stone of Stoned? In het brakke, dopey lo-fi-stuk Hey Man, Don’t Look At Me Like That rommelt hij muzikaal maar wat aan met een vrouwspersoon. Plaatsvervangende schaamte. De rest is gelukkig beter, maar voor die goede plaat moeten we niet bij deze Dope Lemon zijn.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Dope Lemon - Smooth Big Cat (album) | OOR