album
indie

Fink

Resurgam

R'COUP'D/PIAS

‘Met veel vertrouwen zien we deel twee tegemoet.’ Het waren de laatste woorden van de recensie in OOR 3 van dit jaar van het neerslachtige Fink’s Sunday Night Blues Club Volume 1. Op dat vervolg is het nog even wachten, want Fin Greenall en zijn makkers (gitarist/drummer Tim Thornton en bassist Guy Whittaker) komen eerst met een regulier album.

Hun negende plaat heeft een Latijnse titel. Resurgam. Oftewel: ik zal weer herrijzen. Op Finks dag des oordeels is er geen sprake van een extravagante explosie van klaroengeschal, van puur genot jubelende engelen en extatische halleluja-koren. Verre van. Wederom is de in Berlijn wonende Brit geen vrolijke Frits. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als winterse indieblues. Als Robert Smith van The Cure om songs verlegen zit, kan hij goede sier maken met een nummer als Covering Your Tracks. En het fascinerende titelnummer leidt tot een wens: wat zou het te gek zijn als Talk Talks Mark Hollis weer eens de moeite neemt om een plaat te maken. Superieure melancholie biedt het van een weemoedige piano profiterende Word To The Wise. Resurgam is grotendeels een sombere aangelegenheid. Andere relevante adjectieven: bezwerend, serieus en donker. En, bij wijze van eindoordeel, waardevol en uitstekend.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Recensie: Fink - Resurgam (album) | OOR