album
PUNKPOP

JANEZ DETD.

For Better For Worse

ENTERTAINMENT GROUP/ROUGH TRADE

De leukste poppunkband van België (eat that, Nailpin!) ging helemaal naar Amerika om een plaat op te nemen. Het staat natuurlijk wel cool op de hoessticker: geproduceerd door Jesse Canon, bekend van Limp Bizkit en The Dillinger Escape Plan. Of het verder erg veel toevoegt is de vraag. Want klinkt . . .

Ondanks deze vrolijkheid lijkt het erop dat zanger Nikolas van der Veken is verlaten door z’n meisje. Hij heeft er een halve plaat over volgeschreven. Telt u even mee: Without You, Broken, Goodbye, You, Never Last en single My Life/My Way, ze lijken allemaal over dezelfde vrouw te gaan. Of ik moet het helemaal verkeerd begrepen hebben en allerlei metaforen over het hoofd zien. Wat ik maar wil zeggen: het is wat veel van hetzelfde allemaal. Toch is For Better For Worse een lekker album geworden. Wat vooral komt doordat de band eindelijk lijkt in te zien dat het allemaal niet zo zoet hoeft als op voorgangers Anti-Anthems en Killing Me. De Vlamingen krijgen meer scenepoints dan de kleuterpunk van Simple Plan, maar rocken nog niet zo hard als de grote meneren van Green Day. Als er dan toch punkpop op de clipzenders moet, dan maar die van Janez Detd. Aan de nieuwe videoclip zal het niet liggen: die is ook geproduceerd door een ‘bekende’ Amerikaan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: JANEZ DETD. - For Better For Worse (album) | OOR