album
Roots

EDO DONKERS

Fortress

WWW.EDODONKERS.COM

De auto is bij uitstek de plek om nieuwe muziek te luisteren. Een rit van drie kwartier is dan precies genoeg voor het nieuwe album van Edo Donkers, al verlang je er direct naar om nog minimaal drie kwartier door te rijden.

Gelukkig is er nog een terugweg. Je raadt het al: Fortress is een geweldige plaat. Pure en oprechte Americana, diepgaand en soms ook rechtdoorzee, warm en intiem. Donkers bezit de jaloersmakende gave om keer op keer te verrassen met liedjes die je er met de haren bijslepen en je aan de speakers gekluisterd houden. En dan een compleet album lang, met eervolle vermeldingen voor het openingsnummer Back To The Muse en I’ll Drink To That. De prettige productie is van Erik Spanjers (Eefje de Visser, Janne Schra, Gerard van Maasakkers), die tevens drums, percussie en achtergrondzang voor zijn rekening neemt. Een heerlijke herfstplaat, die ook in de andere jaargetijden zijn plek wel weet te vinden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
album
Angus & Julia Stone

Snow

Angus Stone heeft zijn eigen studio. De Belafonte heet ie, vernoemd naar de boot in Wes Andersons The Life Aquatic ...