album
indie

Goat Girl

Goat Girl

ROUGH TRADE/KONKURRENT

Het debuut van het vierkoppige Goat Girl gaat erover hoe het is om op te groeien in Londen. Zoals het een wereldstad betaamt, heeft de Britse hoofdstad vele gezichten, maar dat country er een van was, had ik niet verwacht.

Zelf plakken ze er het woordje sleaze achter, vuig dus, en dat klopt ook wel: ze klinken eerder als een Burger-bandje dan als Hank Williams; ik vraag me af of ze Nashville op de kaart aan kunnen wijzen. Toen ik ze voor het eerst hoorde, moest ik aan Courtney Barnett denken en hoewel die naam na meerdere luisterbeurten steeds verder naar de achtergrond verdween, noem ik hem lekker toch, ook omdat Goat Girls teksten minsten zo vindingrijk zijn. Maar dan op z’n Brits, ergens tussen onderkoeld, absurdistisch en geen touw aan vast te knopen. ‘If you throw me a bone, then I throw back a stone.’ Oké. ‘Don’t shed a tear, we all feel shame.’ Jij zegt het. ‘I once knew a man with no brain / He was dumb.’ Vanzelfsprekend. Dat alles gezongen met een stem die tegelijkertijd flegmatiek en warm klinkt. Leuk zeg.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Recensie: Goat Girl - Goat Girl (album) | OOR