album
POSTHARDCORE/EMO

KENAI

Hail The Escapist

REDFIELD/SUBURBAN

Nee, de originaliteitsprijs zullen de Britten van Kenai niet winnen met hun chaotische emocore. Vanaf seconde één is het of je naar de nieuwe plaat van Senses Fail zit te luisteren. Maar dan met een iets betere zanger. Kenai is vaandeldrager van een nieuwe lichting jonge bands die vanaf de . . .

Vorige maand bespraken we nog het debuut van We Are The Ocean, later dit jaar komt Young Guns met zijn eerste volledige plaat. Kenai is duidelijk de hardste van deze drie en heeft met Hail The Escapist een debuut afgeleverd waar – buiten dat gebrek aan originaliteit – werkelijk niets op aan te merken valt. In een tijd waarin gelikte emopopbands ook in Nederland volle zalen trekken is de ongecontroleerde sound van Kenai een verademing. Bovendien heeft de band met Dan Lawrence een zanger die zijn Weltschmerz op intelligente wijze met de luisteraar deelt. Hail The Escapist is zorgvuldig opgebouwd, zowel muzikaal als tekstueel wordt de plaat steeds donkerder. Onder aanvoering van een furieuze drummer houden de zes er een moordend tempo op na, dat slechts door het radiovriendelijke poppunkdeuntje Let Go wordt onderbroken. Voor nu gaan de handen op elkaar voor een ouderwetse emocoreplaat zonder franje.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: KENAI - Hail The Escapist (album) | OOR