album
POSTHARDCORE/EMO

KENAI

Hail The Escapist

REDFIELD/SUBURBAN

Nee, de originaliteitsprijs zullen de Britten van Kenai niet winnen met hun chaotische emocore. Vanaf seconde één is het of je naar de nieuwe plaat van Senses Fail zit te luisteren. Maar dan met een iets betere zanger. Kenai is vaandeldrager van een nieuwe lichting jonge bands die . . .

Vorige maand bespraken we nog het debuut van We Are The Ocean, later dit jaar komt Young Guns met zijn eerste volledige plaat. Kenai is duidelijk de hardste van deze drie en heeft met Hail The Escapist een debuut afgeleverd waar – buiten dat gebrek aan originaliteit – werkelijk niets op aan te merken valt. In een tijd waarin gelikte emopopbands ook in Nederland volle zalen trekken is de ongecontroleerde sound van Kenai een verademing. Bovendien heeft de band met Dan Lawrence een zanger die zijn Weltschmerz op intelligente wijze met de luisteraar deelt. Hail The Escapist is zorgvuldig opgebouwd, zowel muzikaal als tekstueel wordt de plaat steeds donkerder. Onder aanvoering van een furieuze drummer houden de zes er een moordend tempo op na, dat slechts door het radiovriendelijke poppunkdeuntje Let Go wordt onderbroken. Voor nu gaan de handen op elkaar voor een ouderwetse emocoreplaat zonder franje.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: KENAI - Hail The Escapist (album) | OOR