album
Dance

Haty Haty

High As The Sun

ATOMNATION/V2

‘Break a leg’, zeggen de Engelsen. ‘Haty Haty’, klinkt het in Indonesië. Geluk ermee, zeggen wij dan. Haty Haty is vanaf nu ook synoniem voor het opmerkelijke samenwerkingsproject tussen de elektronische danceproducer David Douglas en zanger/troubadour Johannes ‘Blaudzun’ Sigmond . . .

Diens stem was twee jaar terug al te horen op Douglas’ puike debuut Moon Observations, waarna de twee tijdens het Amsterdam Dance Event en de laatste twee edities van Noorderslag samen op het podium stonden. Kortom: Haty Haty is geen vluchtig tussendoorproject. Die bezieling hoor je af aan High As The Sun, waarop de melancholieke machines van Douglas een mooie symbiose vormen met de hese snik van Blaudzun. Door die fusie doet Haty Haty geregeld denken aan Moderat, al zouden die nooit een optimistisch clubnummer als Uptown Angel uit hun pen krijgen. Bijzonder is ook de gastrol van de Noorse zangeres Ane Brun, te horen op het ratelende en zuigende Nazaré. High As The Sun is een mooi afgewogen elektronisch album met gelijke delen krautrock, melancholie en clubpotentie. Een plaat die zelfs noitoire Blaudzun-haters over de streep kan trekken. Geloof mij maar.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: Haty Haty - High As The Sun (album) | OOR