album
indie

Iceage

Beyondless

MATADOR/BEGGARS

Het vierde album van Iceage is – in ieder geval op papier – hun meest ambitieuze. Ze namen de boel voor het eerst volledig analoog op en schakelden de hulp in van violist Nils Gröndhal (Under Byen), een handvol lokale koperblazers en de Amerikaanse zangeres Sky Ferreira.

Dan weet je dat je op je hoede moet zijn. Overdaad wordt nog wel eens verward met muzikaliteit (zie het succes van Night Of The Proms), maar in de praktijk valt het resultaat vrijwel altijd tegen (zie wederom NOTP). Painkiller (het nummer met Ferreira) is volledig dichtgetimmerd en inderdaad oervervelend, als een soort vrolijke brassbandvertolking van Black Mountain. Het zal dus wel een hit worden. De gastmuzikanten worden vooral ingezet om de scherpe randjes eraf te halen en dat is jammer; op de spaarzame momenten dat ze mogen freaken, voegen ze wel degelijk iets toe (al moet je tegenwoordig bij troonopvolger Pardans zijn om te horen hoe het ook kan). Gelukkig zingt Elias Bender Rønnenfelt nog altijd alsof hij zijn darmen eruit probeert te kotsen. Met die geweldige strot voorziet hij Beyondless (flauwe titel) van een dosis oprechtheid die voorkomt dat het project onder zijn eigen gewicht bezwijkt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Recensie: Iceage - Beyondless (album) | OOR