album
indie

Iceage

Beyondless

MATADOR/BEGGARS

Het vierde album van Iceage is – in ieder geval op papier – hun meest ambitieuze. Ze namen de boel voor het eerst volledig analoog op en schakelden de hulp in van violist Nils Gröndhal (Under Byen), een handvol lokale koperblazers en de Amerikaanse zangeres Sky Ferreira.

Dan weet je dat je op je hoede moet zijn. Overdaad wordt nog wel eens verward met muzikaliteit (zie het succes van Night Of The Proms), maar in de praktijk valt het resultaat vrijwel altijd tegen (zie wederom NOTP). Painkiller (het nummer met Ferreira) is volledig dichtgetimmerd en inderdaad oervervelend, als een soort vrolijke brassbandvertolking van Black Mountain. Het zal dus wel een hit worden. De gastmuzikanten worden vooral ingezet om de scherpe randjes eraf te halen en dat is jammer; op de spaarzame momenten dat ze mogen freaken, voegen ze wel degelijk iets toe (al moet je tegenwoordig bij troonopvolger Pardans zijn om te horen hoe het ook kan). Gelukkig zingt Elias Bender Rønnenfelt nog altijd alsof hij zijn darmen eruit probeert te kotsen. Met die geweldige strot voorziet hij Beyondless (flauwe titel) van een dosis oprechtheid die voorkomt dat het project onder zijn eigen gewicht bezwijkt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Recensie: Iceage - Beyondless (album) | OOR