album
Indie

THE FEELIES

In Between

BAR NONE/KONKURRENT

Met 106 draaibeurten is Should Be Gone van The Feelies het meest gespeelde liedje in mijn iTunes, en dan heb ik ‘m ook nog op cd. Perfecte popsingle wat mij betreft, afkomstig van de prima reünieplaat Here Before uit . . .

Hun invloed rijkt van R.E.M. tot Real Estate en is al ruim drie decennia merkbaar in indiepopland. Aan echte Crazy Rhythms doen The Feelies niet meer; recent werk ligt in het verlengde van het folky The Good Earth uit 1986. Zo ook dit zesde album, de meest laid back plaat uit het oeuvre. Antizanger Glenn Mercer fluistert soms bijna en muzikaal is het geheel klein gehouden. De plaat klinkt als een semi-akoestische sessie die in de oefenruimte is opgenomen, en die ongedwongen sfeer werkt. De repetitieve melodieën en psychedelische gitaarlijntjes, de eitjes en shakertjes van percussionist Dave Weckerman, subtieler en verfijnder dan op In Between klonken The Feelies zelden. In alle bescheidenheid is het een prachtplaat, waarop oerinvloed The Velvet Underground meer dan ooit doorklinkt. Zowel in de folky titelsong als in de negen minuten lange elektrische reprise ervan. Lou Reed noemde The Feelies ooit ‘de enige band die weet hoe je met gitaren moet omgaan’. Zijn nalatenschap is nog steeds in goede handen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: THE FEELIES - In Between (album) | OOR