album
Indie

Kane Strang

Two Hearts And No Brain

DEAD OCEANS/KONKURRENT

Persoonlijk ben ik dol op de one trick pony. In elk geval veel meer dan op de doorgaans vermoeiende ‘veelzijdige artiest’ of, nog erger, het ‘multitalent’. Met z’n vele uitlaatklepjes (waarvan er doorgaans maar één iets echt relevants uitspuugt). De one trick pony – soms vertaald als ‘eendagsvlieg’, wat feitelijk iets heel anders is – moet alleen wel zorgen dat ie dat ene trucje buitengewoon goed beheerst én er op zeker moment uit eigen beweging mee ophoudt.

Met dat laatste gaat ’t nog wel eens mis. Gelukkig staat de jonge Nieuw-Zeelander Kane Strang nog aan het begin van zijn loopbaan en ontpopt hij zich pas nu, op zijn tweede album, als true pony. Maar wel een hele fijne, die zijn muzikale truc feilloos heeft gedoseerd: elf songs in 35 minuten. Want daarna ben je wel klaar met zijn midtempo slepende, nasaal gezongen indierockliedjes vol schrijnend adolescentenleed, die telkens aan precies dezelfde bands doen denken – de fijnproever hoort Pinback, de gemiddelde luisteraar iets tussen Interpol en Weezer – en steevast worden opgetild door een hookline van eerbiedwaardige klasse. Of een kort moment van waar-hoorde-ik-dit-eerder, zoals het intro van My Smile Is Extinct (voor de statistici: Coffee And TV van Blur). Niettemin gaat Two Hearts And No Brain bovenop de vakantiestapel – straks elke dag meezingen! – en gun ik Kane Strang een succesvolle maar vooral niet te lange muzikale carrière.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Electric Light
album
James Bay

Electric Light

James Bay maakte met zijn debuutalbum Chaos And The Calm een zeer geslaagde entree. Hold Back The River, Let It ...
Tell Me How You Really Feel
album
Courtney Barnett

Tell Me How You Really Feel

Biecht: het Barnett-kwartje viel bij mij pas een paar maanden nadat haar debuut Sometimes I Sit And Think, And Sometimes ...
The Kooks terug met twee nieuwe singles
nieuws
The Kooks

The Kooks terug met twee nieuwe singles

The Kooks zijn terug! De Britse band heeft maar liefst twee nieuwe tracks gedeeld: No Pressure en All The Time ...

Recensie: Kane Strang - Two Hearts And No Brain (album) | OOR