album
FOLK/INDIE

ATLANTIC/PACIFIC

Meet Your New Love

ARCTIC RODEO/BERTUS

Punkhelden die op hun oude dag nog eens een plaatje willen maken. Het Duitse label Arctic Rodeo zet z’n deuren wagenwijd open voor de krasse knarren en hun – veelal akoestische – gitaren. Echt memorabele platen leverde het niet op . . .

De kans dat u The New Amsterdam boven origineel The Get Up Kids verkiest is precies nul, Jonah Matranga bleek op de solotoer toch vooral een vervelende zeur en Walter Schreifels gooit met z’n recente solowerk de goede naam van z’n band Quicksand te grabbel. Ian Love (Rival Schools), Garrett Klahn (Texas Is The Reason) en John Herguth (House & Parish) zijn dus gewaarschuwd. Samen vormen ze Atlantic/Pacific. Debuut Meet Your New Love begint nogal gezapig, met – jawel, daar zijn ze weer – wat akoestische gitaarklanken. Gelukkig is Some Weary Valentine door de toevoeging van wat ambient al spannender en het prachtige Patterns doet het hart van de liefhebber van het betere popliedje ook sneller kloppen. Maar dan is het album pas drie nummers onderweg. En vanaf dan kabbelen we rustig de Atlantische Oceaan over – of de Stille, kiest u zelf maar – richting einde. Een nieuwe liefde? Misschien, maar dan wel eentje van zeer korte duur.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: ATLANTIC/PACIFIC - Meet Your New Love (album) | OOR