album
HARDCORE

THIS IS HELL

Misfortunes

TRUSTKILL/SPV/CNR

Terwijl oudgedienden Madball en Agnostic Front naar adem happen, worden ze links en rechts ingehaald door Modern Life Is War en This Is Hell. Debuut Sundowning van die laatste is een van de beste hardcore-albums van de laatste jaren. Zonder hun roots te verloochenen – ze komen immers uit hardcorehoofdstad . . .

Pas na een luisterbeurt of vier valt het kwartje: Misfortunes is nog beter, nog strakker en vooral nog harder. Zeker op het laatste gedeelte haalt This Is Hell een ongekend hoog niveau. De elkaar opvolgende nummers You Are The Antithesis, End Of An Era en Memoirs vormen een geweldige drie-eenheid en laten horen wat This Is Hell zo bijzonder maakt: duizelingwekkende riffs, fullspeed drums en een zanger die niet alleen z’n hart maar ook z’n longen op de juiste plaats heeft. Opnieuw is de band erin geslaagd een album te maken dat meer is dan een verzameling losse nummers. Door intermezzi als Realization: Remorse krijgt de luisteraar af en toe een welverdiend rustmoment, het zorgt er ook voor dat deze bijna 45 minuten durende schijf geen seconde te lang duurt. Misfortunes is de logische opvolger van Sundowning, maar wel een hele smakelijke.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: THIS IS HELL - Misfortunes (album) | OOR