album
Dance

THE BLACK DOG

Neither/Neither

DUST SCIENCE/NEWS

‘We live in dangerous times. We are blinded by control vectors that separate us from reality’. Zo zien we The Black Dog graag. Denkend in complottheorieën en doemscenario’s, terwijl ze het vuurtje in bassbins in de internationale technoclubs nog wat hoger opstoken. Dansmuziek voor heupen en hoofd, zo . . .

Al ziet de hondenkennel er anno 2015 toch heel anders uit dan in de vorige eeuw, en werd er op een aantal albums een stuk harder geblaft dan op Neither/Neither het geval is. Daarop volgen Ken Dowie en de gebroeders Dust het elektronische kronkelpad dat eerder werd ingeslagen op albums als Further Vexations (2009) en Radio Scarecrow (2008). Voor wie niet is ingevoerd in de Black Dog-discografie: dat betekent minder pure techno, meer sfeer en textuur. Goed nieuws, want persoonlijk vind ik dat Dowie en co op hun best zijn als de zwaartekracht een standje lager staat. Zoals op het melancholiek zoemende Them of het ingetogen The Frequency Ov Thee Truthers, dat met zijn harp zelfs wel wat weg heeft van afsplitsproject Plaid. Pas ver over de helft schakelt het Britse knoppentrio naar het grote verzet, met wat steviger, gestileerd vierkwartsmaatwerk. Maar de kracht van dit album zit hem ditmaal vooral in de ingetogen nummers.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: THE BLACK DOG - Neither/Neither (album) | OOR