album
Pop

Nothing But Thieves

Moral Panic

MASCOT

Bandjes die boze jongeren een uitlaatklep geven, zijn altijd waardevol. Zo ook Nothing But Thieves, een Engelse rockband die een paar jaar terug een hitje scoorde met Amsterdam. Dat de muziek van deze knaapjes oninteressant en zelfs een beetje irritant is, is een geheimpje dat we als volwassenen binnen de kaders van deze recensie zullen moeten bewaren.

Nothing But Thieves presenteert zichzelf met de heftige titel en gloeiende coverfoto van derde plaat Moral Panic als een keiharde band die klinkende taal spreekt en probeert hier en daar ook wel een stevige gitaarlijn neer te zetten. Maar het geheel klinkt vooral een beetje als een combinatie van wat poppy indierockgroepjes als Two Door Cinema Club en Hurts proberen te doen, maar dan minder catchy. De stem van frontman Conor Mason klinkt als zijn haarkleur en zijn songteksten komen regelrecht uit het dagboek van een 13-jarig mannetje. Zijn boosheid beperkt zich tot het zachtjes aantikken van een volle prullenbak met de linkervoet. Een veilige band voor uw zoons en dochters.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Recensie: Nothing But Thieves - Moral Panic (album) | OOR