album
Pop

Nothing But Thieves

Moral Panic

MASCOT

Bandjes die boze jongeren een uitlaatklep geven, zijn altijd waardevol. Zo ook Nothing But Thieves, een Engelse rockband die een paar jaar terug een hitje scoorde met Amsterdam. Dat de muziek van deze knaapjes oninteressant en zelfs een beetje irritant is, is een geheimpje dat we als volwassenen binnen de kaders van deze recensie zullen moeten bewaren.

Nothing But Thieves presenteert zichzelf met de heftige titel en gloeiende coverfoto van derde plaat Moral Panic als een keiharde band die klinkende taal spreekt en probeert hier en daar ook wel een stevige gitaarlijn neer te zetten. Maar het geheel klinkt vooral een beetje als een combinatie van wat poppy indierockgroepjes als Two Door Cinema Club en Hurts proberen te doen, maar dan minder catchy. De stem van frontman Conor Mason klinkt als zijn haarkleur en zijn songteksten komen regelrecht uit het dagboek van een 13-jarig mannetje. Zijn boosheid beperkt zich tot het zachtjes aantikken van een volle prullenbak met de linkervoet. Een veilige band voor uw zoons en dochters.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...

Recensie: Nothing But Thieves - Moral Panic (album) | OOR