album
pop

Passenger

Runaway

BLACK CROW/V2

Van alle singer-songwriters die in de slipstream van Ed Sheeran naar de top fietsten, is Passenger de leukste. Mike Rosenberg, zoals deze Brit echt heet, brak een paar jaar geleden door met de nogal suffe single Let Her Go, maar heeft inmiddels een eigen oeuvre opgebouwd waar we wél vrolijk van worden.

In tegenstelling tot bij zijn vriend Ed zit er ontwikkeling en vooruitgang in de muziek van Mike. Na het weelderige Young As The Morning, Old As The Sea kiest de zanger bijvoorbeeld voor een meer Amerikaans geluid op Runaway, zijn nieuwe plaat. Die staat kortom vol liedjes waarin slidegitaren, classic rock-invloeden en roadtripteksten de dienst uitmaken. Passenger vindt het wiel niet opnieuw uit. Er zijn al tal van dit soort platen gemaakt, hoewel zelden zo overtuigend door een Engelsman. Zijn songs klinken daarnaast oprecht en luisteren gewoon erg lekker weg. Er is niets geforceerds aan zijn muziek. En omdat Rosenberg in het pittige He Leaves You Cold ook eens boos durft te worden, vervalt mijn eerdere kritiek op ’s mans werk dat het allemaal wel erg braafjes klinkt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Passenger - Runaway (album) | OOR