album
punk

Quicksand

Interiors

EPITAPH

De voltallige hoofdredactie van OOR is het erover eens: Slip van Quicksand is een van de beste emoplaten ooit. Samen met Repeater van Fugazi (Van den Berg) en 24 Hour Revenge Therapy van Jawbreaker (Poolman), zo betogen de heren. De enige echte emokid van OOR zou hier graag nog wat namen aan toevoegen (Sunny Day Real Estate, Thursday, Jimmy Eat World), maar vooruit: Slip is een klassieker, daarover zijn we het op de redactie eens.

Na 22 jaar (!) is er nu een nieuw Quicksand-album: Interiors. Een plaat waar we in theorie alledrie wild van zouden moeten worden. Nou ben ik een paar jaartjes jonger dan de grijze eminenties van de hoofdredactie, misschien komt het daardoor, maar deze twaalf nummers voelen wel heel erg als een hobbyplaatje en niet als de comeback van een van de meest invloedrijke posthardcoreband van de jaren negentig. Quicksand trapt in de val waar Jimmy Eat World ook al jaren in trapt: het is allemaal een beetje gezapig, muziek gemaakt door gezellige vaders. De titeltrack – waar de plaat mee opent – mist pit én goede hooks en ook verderop is het zoeken naar echt goede liedjes. Vooruit, Under The Screw is lekker en vooruitgesnelde single Interiors is de beste track van de plaat. Of komt het omdat de band – in originele samenstelling, dat wel – daarop het dichtst in de buurt komen van het geluid van Slip? Interiors is een legitimatie voor weer flink wat reünieshows, meer niet.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Quicksand - Interiors (album) | OOR