album
Punk

Rise Against

Wolves

VIRGIN/UNIVERSAL

Het nieuwe album van Rise Against heet Wolves en klinkt precies zoals je mag verwachten van het nieuwe album van Rise Against. Ja, er is na vier albums gekozen voor een andere producer (Bill Stevenson out, Foo Fighters-producer Nick Raskulinecz in), maar dat betekent niet dat het viertal iets anders is gaan doen.

Dat is goed nieuws voor alle fans, maar stiekem hadden we iets meer gif verwacht van het eerste grote punkalbum na het aantreden van de Trump-regering. ‘We are the wolves at the gates, our numbers growing every day now’, zingt en schreeuwt (!) frontman Tim McIlrath in het titelnummer. Een goed begin, maar daarna kent Wolves eigenlijk hetzelfde euvel als de laatste albums van de band uit Chicago: het tempo is steeds hetzelfde, alle nummers kennen dezelfde opbouw en jeetje, wat klinkt het geheel allemachtig poppy. How Many Walls had de ultieme anti-Trump-song kunnen zijn, maar het mist gewoon de kracht, de overtuiging om echt iets te zeggen. Aan de andere kant: misschien dat er juist meer mensen luisteren omdat het zo clean is? Single The Violence is ook zo’n goed voorbeeld: een heel aardig nummer, maar iedere keer hoop je dat er net iets meer agressie in de zang komt. Ik bedoel, de tekst schreeuwt erom. Als er dan een keer ‘echte’ punkrock voorbijkomt (in Welcome To The Breakdown bijvoorbeeld), horen we meteen weer wat we vroeger zo leuk vonden aan Rise Against. Een gemiste kans.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...