album
Roots

REIGNING SOUND

Shattered

MERGE/KONKURRENT

Greg Cartwright kan meer dan beukrocken met The Oblivians alleen. Al sinds 2001 is de man uit Memphis ook actief met Reigning Sound, waarmee hij naast garagerock vooral vintage klinkende r&b, soul en country maakt . . .

Shattered is het eerste album sinds Love & Curses uit 2009 en werd opgenomen in de Daptone-studio in Brooklyn. Het was het wachten waard, want op Shattered overtreft Cartwright zichzelf als zanger en songschrijver. Hard gerockt wordt er nauwelijks meer, uptempo stukken als North Cackalacky Girl en My My brengen vooral sixties-rhythm & blues van Them en de vroege Rolling Stones in herinnering. Cartwright pakt zijn winst hier in fraai gearrangeerde, smaakvol gespeelde en gloedvol gezongen soulstukken als Never Coming Home, If You Gotta Leave en Starting New. Falling Rain had niet misstaan op het repertoire van Bob Dylan & The Band en Cartwrights licht gruizige stem is bij vlagen indrukwekkend. Met garagerock heeft het weinig meer te maken, maar de intensiteit is er niet minder om. Meer dan ooit is Cartwright in de muzikale roots van Memphis gedoken. Het levert met Shattered een van de krachtigste platen uit zijn carrière op.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: REIGNING SOUND - Shattered (album) | OOR