album
indie

Son Lux

Brighter Wounds

CITY SLANG/KONKURRENT

‘Will we survive in this, our new wilderness?’ vraagt Ryan Lott zich af in Dream State. De politieke realiteit in de VS is voor de voorman van Son Lux onverteerbaar en fascinerend tegelijk. In de periode dat Trump president werd van de VS werd Lott bovendien vader én overleed een vriend van hem. Twijfel, angst, verdriet maar ook hoop zijn daarmee de thema’s op Brighter Wounds.

Sinds het vorige album Bones is de Amerikaanse band een drietal, met naast Lott gitarist/componist Rafiq Bhatia en percussionist Ian Chang. Niet alleen thematisch is de de vijfde plaat van Son Lux er een vol contrasten. In een mix van minimalisme, elektronica en naar bombast neigende rock is de onderstroom warm, door de zwoele arpeggio’s van Bhatia, sprookjesachtige strijkers en zware blazers (Labor, Slowly en Young). Anderzijds is er de kilte, met ijzige, soms machinaal klinkende synths en Lotts ijle zang, zoals in het gejaagde Surrounded en het mysterieuze All Directions. Het spel met ritmes, waar zowel Lott als Chang meesters in zijn, is een basaal bestanddeel in de nummers, waarbij ze inventief gebruik maken van stiltes. Brighter Wounds is een lastig te doorgronden, soms ongemakkelijke plaat. Maar steeds als Lott door wanhoop lijkt te worden verteerd, is daar weer zo’n intens, ontroerend moment dat de plaat zo de moeite waard maakt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Son Lux - Brighter Wounds (album) | OOR