album
Indie

THE CHILLS

The BBC Sessions

FIRE/KONKURRENT

The Chills waren in 1985 in thuishaven Nieuw-Zeeland door singles als Pink Frost en Rolling Moon al het trotse boegbeeld van het legendarische Flying Nun-label, maar buiten het eiland kende nauwelijks iemand de band. Eind 1985 vertrokken The Chills voor het eerst naar Europa, waar ze uiteraard in . . .

Prachtig spul, de pientere jangly pop van The Chills is indie zoals het ooit bedoeld was. De sessies zijn van hoog niveau: tijdens de eerste hoor je dat de band er in Nieuw-Zeeland al drie jaar spelen op heeft zitten. De puntige versies van Brave Words en Wet Blanket zijn eigenlijk leuker dan de studioversies, die pas in 1987 zouden verschijnen op het officiële debuutalbum Brave Words. In dat jaar doen The Chills een tweede Peel-sessie, waarin de band ambitieus en zelfverzekerd klinkt. Dit zijn al The Chills van Submarine Bells (1990). Daarvan komen in de derde sessie (1988) Part Past, Part Fiction en Dead Web voorbij. Sommige liedjes zijn ten tijde van de opnames nog in ontwikkeling, maar de BBC legde wel degelijk The Chills op hun best vast. Heavenly Pop Hits!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: THE CHILLS - The BBC Sessions (album) | OOR