album
POPPUNK/INDIE

DISCO ENSEMBLE

The Island Of Disco Ensemble

FULLSTEAM/ROUGH TRADE

Als men op de OOR-burelen een nu-emo-plaat (grofweg emo van na 2000) goed vindt, dan is er wel iets heel bijzonders aan de hand. Behalve ondergetekende loopt men hier niet echt warm voor die stroming. Bijzonder was het dus, dat First Aid Kid – het tweede album van . . .

Inmiddels zijn we twee albums verder en lijkt er muzikaal niet veel veranderd bij de Finnen. Op één piepklein, minuscuul dingetje na dan: de hits zijn weg. De inventieve hooks, de refreintjes, de opwinding, ze zijn allemaal ver te zoeken. Niet dat de vier het niet proberen. De synthesizer krijgt wederom een fikse afraffeling, het ritme is hoog en de simpele maar geraffineerde teksten van Miikka Koivisto zijn ook weer aanwezig, maar het werkt deze keer niet. In ieder geval niet zo goed als op First Aid Kid of Magic Recoveries. Het is alsof het koude Scandinavische klimaat de inspiratie uit de band heeft getrokken. Disco Ensemble mag pas van zijn eiland afkomen als het weer een frisse plaat onder de arm heeft.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: DISCO ENSEMBLE - The Island Of Disco Ensemble (album) | OOR