album
indie

Ty Segall & White Fence

Joy

DRAG CITY/V2

Het Ty Segall-jaar was met één dubbelalbum (Freedom’s Goblin) inderdaad nog wat mager, dus hier is plaat nummer twee: een hernieuwde samenwerking met Tim Presley alias White Fence, zes jaar na hun eerste gezamenlijke album Hair. Dat was nogal een hak-op-de-tak-plaat, die stilistisch alle kanten op schoot maar zeker zijn charme had.

Joy is er ook zo een, al verschieten Ty en Tim nu binnen liedjes van gemiddeld nog geen twee minuten een paar keer van kleur. De psychedelische pop en garagerock met weirde teksten en altijd een obscure sixtiessfeer doet wat fragmentarisch en soms Beefheartiaans abstract aan. Bij Please Don’t Leave This Town en Good Boy moest ik – ook muzikaal – denken aan korte tussennummers als Do You Think It’s Alright? op The Who’s Tommy, interessante stukjes muziek die niet bedoeld zijn om op zichzelf te staan. Maar goed, daar sloegen we Guided By Voices ook niet mee om de oren en met A Nod en My Friend staan er ook fraaie, meer afgeronde songs tussen. De muzikale vrijheid die het geheel uitstraalt is prachtig. Ty en Tim laten zich lekker gaan en knutselen hun platen natuurlijk voor nop in elkaar. Zoals een zeker punklabel al wist: er zijn altijd wel duizend idioten te vinden die het kopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Ty Segall & White Fence - Joy (album) | OOR