album
indie

Personal Trainer

Big Love Blanket

INDUSTRY/KONKURRENT

Hoe vang je de sound van een band met constant wisselende bezetting, die zoveel energie in zich heeft dat ze vorig jaar tijdens de lockdown een 24-uurs-concert gaven, op een representatief debuutalbum? Allereerst door de roterende gastenlijst toch wat te stroomlijnen, maar ten tweede door gewoon tien extreem goede liedjes te schrijven.

Dat is iets wat je sowieso wel aan Willem Smit (voorheen in Canshaker Pi en Palio Superspeed Donkey) kan overlaten, maar op Big Love Blanket, het debuut van zijn huidige band Personal Trainer, weet hij zichzelf te overtreffen. Je zal dit najaar niet snel een plaat vinden waar meer vreugde vanaf spat dan deze. Na het vrij statige titelnummer knalt de opnieuw opgenomen versie van The Lazer – hun signature song – meteen heerlijk de speakers uit. Vanaf daar schiet de zevenkoppige band alle mogelijke richtingen op, van vrolijke rammelpop (Former Puppy) tot synthrock met episch refrein (Cut Loose) of gewoon lekker hoekig en dansbaar schurend (Key Of Ego). In mindere handen was dit misschien een samengeraapt zootje geworden, maar welke vorm Personal Trainer zich ook aanmeet, het zit altijd als gegoten. De laconieke teksten van Smit zijn zoals altijd uiterst meeschreeuwbaar en ieder nummer kent wel een verrassende wending of memorabel refrein. Of allebei. Zo gaat Milk van lieflijk en symfonisch naar nerveus marcherend, terwijl Smits uitroep dat hij melk rechtstreeks uit het pak drinkt langzaam aan intensiteit wint. Personal Trainer was al een graag geziene gast op de Nederlandse podia, maar met dit debuutalbum vestigen ze zich met stip als een van de meest veelbelovende bands van ons land.

Neem nu een halfjaarabonnement (€34) op OOR en ontvang ‘Big Love Blanket’ van Personal Trainer gratis op vinyl! Als je een jaarabonnement (€66,95) neemt kun je twee platen uitkiezen. Kijk hier voor het aanbod.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom
nieuws
sufjan stevens

Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom

Sufjan Stevens ondergaat een intensieve behandeling voor het Guillain-Barré-syndroom, een spierziekte die mensen volledig kan verlammen ...
Laugh Track
album
The National

Laugh Track

The National dreigde in het museum te verdwijnen. Kijk eens naar de hoes van First Two Pages Of Frankenstein, het ...

Recensie: Personal Trainer - Big Love Blanket (album) | OOR