album
indie

Personal Trainer

Big Love Blanket

INDUSTRY/KONKURRENT

Hoe vang je de sound van een band met constant wisselende bezetting, die zoveel energie in zich heeft dat ze vorig jaar tijdens de lockdown een 24-uurs-concert gaven, op een representatief debuutalbum? Allereerst door de roterende gastenlijst toch wat te stroomlijnen, maar ten tweede door gewoon tien extreem goede liedjes te schrijven.

Dat is iets wat je sowieso wel aan Willem Smit (voorheen in Canshaker Pi en Palio Superspeed Donkey) kan overlaten, maar op Big Love Blanket, het debuut van zijn huidige band Personal Trainer, weet hij zichzelf te overtreffen. Je zal dit najaar niet snel een plaat vinden waar meer vreugde vanaf spat dan deze. Na het vrij statige titelnummer knalt de opnieuw opgenomen versie van The Lazer – hun signature song – meteen heerlijk de speakers uit. Vanaf daar schiet de zevenkoppige band alle mogelijke richtingen op, van vrolijke rammelpop (Former Puppy) tot synthrock met episch refrein (Cut Loose) of gewoon lekker hoekig en dansbaar schurend (Key Of Ego). In mindere handen was dit misschien een samengeraapt zootje geworden, maar welke vorm Personal Trainer zich ook aanmeet, het zit altijd als gegoten. De laconieke teksten van Smit zijn zoals altijd uiterst meeschreeuwbaar en ieder nummer kent wel een verrassende wending of memorabel refrein. Of allebei. Zo gaat Milk van lieflijk en symfonisch naar nerveus marcherend, terwijl Smits uitroep dat hij melk rechtstreeks uit het pak drinkt langzaam aan intensiteit wint. Personal Trainer was al een graag geziene gast op de Nederlandse podia, maar met dit debuutalbum vestigen ze zich met stip als een van de meest veelbelovende bands van ons land.

Neem nu een halfjaarabonnement (€34) op OOR en ontvang ‘Big Love Blanket’ van Personal Trainer gratis op vinyl! Als je een jaarabonnement (€66,95) neemt kun je twee platen uitkiezen. Kijk hier voor het aanbod.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De 11 beste albums van het moment (en de komende weken)
Elftal

De 11 beste albums van het moment (en de komende weken)

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

IDLES, Air, Douwe Bob, Het Zesde Metaal, The Waterboys, Meltheads, Porcelain id, The Bony King Of Nowhere, Craig Leon, Blackbird en meer ...
Liam Gallagher John Squire
rock
Liam Gallagher & John Squire

Liam Gallagher John Squire

Ook wel eens lekker: een recensie die zich net zo makkelijk laat inkoppen als de plaat waar ie over gaat ...

Recensie: Personal Trainer - Big Love Blanket (album) | OOR