album
ROCK

YOUNG GUNS

Bones

PIAS

Dat zagen we niet aankomen: Bones, het tweede album van de Britse Young Guns, is een plaat zonder hoogtepunten. Een plaat die twaalf nummers lang hetzelfde niveau vasthoudt, maar geen uitschieters kent. En dat terwijl debuut All Our Kings Are Dead vol stond met catchy rocknummers, die van poppunk via . . .

Young Guns wil ‘groots’ klinken, stadions vullen, maar de opgepompte, soms te bombastische sound voelt eigenlijk het hele album een beetje leeg aan. Wat de plaat vooral mist, zijn goede refreinen. Neem opener I Was Born, I Have Lived, I Will Surely Die – meer emo kunnen we het niet maken – waarin we horen dat hier een band met een idee staat te spelen, een band met een goede zanger en knappe niet-uitgekauwde melodieën. Maar het nummer mist een climax, een ontlading. Hetzelfde geldt helaas voor het grootste deel van deze teleurstellende plaat. Mompelballad A Hymn For All I’ve Lost helpt ook al niet echt meer. De moeilijke tweede plaat. Soms zijn clichés gewoon heel erg waar.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: YOUNG GUNS - Bones (album) | OOR