album
PUNK

TIME AGAIN

Darker Days

HELLCAT/EPITAPH/PIAS

Zou het dit jaar dan echt gaan gebeuren? Eind 2005 werd het al aangekondigd, maar Rancid schijnt nu toch echt de studio in te gaan voor een nieuw album. Om de streetpunkliefhebber tevreden te houden, brengt frontman Tim Armstrong op zijn Hellcat-label ondertussen bands uit die in hetzelfde slootje . . .

Op Darker Days laat de band horen technisch beter te zijn geworden. Het aantal catchy refreinen is lekker hoog – wat zeg ik, elk nummer vraagt het om te worden meegeschreeuwd – en zanger Daniel Dart heeft de perfecte stem voor dit soort snelle punkrock: lekker rauw. Ook deze keer ontkom je niet aan de vergelijking met Rancid, al is het alleen maar omdat Darts vocalen nogal op die van Armstrong lijken. Zolang het resulteert in knallers als One Way Or Another en Lines Are Faded doet het er allemaal niet toe. Toch is Time Again er niet in geslaagd een album te maken dat over de hele breedte weet te boeien. Veertien nummers die op dezelfde manier zijn opgebouwd, maken van dit half uurtje punk een net iets te lange zit. Daar komt nog eens bij dat het beste materiaal vooraan staat. Darker Days verzacht weliswaar het wachten op de nieuwe Rancid, een volwaardige opvolger is Time Again niet. Er gaat nog altijd niets boven the real thing.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: TIME AGAIN - Darker Days (album) | OOR