album
PUNK

TIME AGAIN

Darker Days

HELLCAT/EPITAPH/PIAS

Zou het dit jaar dan echt gaan gebeuren? Eind 2005 werd het al aangekondigd, maar Rancid schijnt nu toch echt de studio in te gaan voor een nieuw album. Om de streetpunkliefhebber tevreden te houden, brengt frontman Tim Armstrong op zijn Hellcat-label ondertussen bands uit die in hetzelfde slootje . . .

Op Darker Days laat de band horen technisch beter te zijn geworden. Het aantal catchy refreinen is lekker hoog – wat zeg ik, elk nummer vraagt het om te worden meegeschreeuwd – en zanger Daniel Dart heeft de perfecte stem voor dit soort snelle punkrock: lekker rauw. Ook deze keer ontkom je niet aan de vergelijking met Rancid, al is het alleen maar omdat Darts vocalen nogal op die van Armstrong lijken. Zolang het resulteert in knallers als One Way Or Another en Lines Are Faded doet het er allemaal niet toe. Toch is Time Again er niet in geslaagd een album te maken dat over de hele breedte weet te boeien. Veertien nummers die op dezelfde manier zijn opgebouwd, maken van dit half uurtje punk een net iets te lange zit. Daar komt nog eens bij dat het beste materiaal vooraan staat. Darker Days verzacht weliswaar het wachten op de nieuwe Rancid, een volwaardige opvolger is Time Again niet. Er gaat nog altijd niets boven the real thing.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: TIME AGAIN - Darker Days (album) | OOR