album
Hiphop

SEF

Excusez Moi

TOP NOTCH/UNIVERSAL

Sef scoorde jaren terug een hit met De Leven, een geslaagd levenslied in rapvorm. Het was een veelbelovend begin van de solocarrière van het Flinke Namen-lid, maar iets beters dan dat ene nummer is daar tot dusver nog niet uit voortgevloeid. Ook Excusez Moi, zijn derde album, kan ons niet bekoren.

Sef is een man met veel kwaliteiten. Hij is zowel rapper als zanger als danceact (met The Flexican), zowel muzikant als (tv-)persoonlijkheid. De Jeugd Van Tegenwoordig weet al die factoren evenredig mee te laten wegen in wat zij doen. Hun muziek is een geslaagd mengsel van muzikaliteit en lolligheden, geschikt voor zowel club als dansvloer. Sef probeert hetzelfde, maar het resultaat is niet om over naar huis te schrijven. Excusez Moi klinkt teveel als overdreven leukdoenerij. Sef vertelt positieve verhalen over dancebeats die Carly Rae Jepsen als ‘te vrolijk’ zou kunnen weigeren. Zelfs wanneer het in Liefde juist over het gebrek aan liefde gaat, klinkt dat buitengewoon optimistisch. Het is gewoon te zonnig allemaal. Naast gekarameliseerde suikerklonten als Goed Genoeg en Limonadestroop lijken de hits van een Gers Pardoel op de jankliederen van Evanescence. Het beste wat ik over Excusez Moi kan schrijven, is dat het een commercieel zeer succesvol album kan worden. Dit is namelijk echt zo’n plaat die Linda de Mol zou opzetten als je haar om goede hiphop vraagt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
nieuws
The Killers

The Killers naar de Ziggo Dome

The Killers komen naar Nederland. Op woensdag 28 februari 2018 staan Brandon Flowers en co in de Ziggo Dome in ...