album
rock

Frank Carter & The Rattlesnakes

End Of Suffering

INTERNATIONAL DEATH CULT/V2

Na hardcoreband Gallows en het meer popgeoriënteerde Pure Love is Frank Carter met zijn Rattlesnakes aanbeland bij album nummer drie. Onder zijn eigen naam zit Carter muzikaal precies tussen zijn vorige bands in. Popliedjes verpakt als punk. Of punk in een popjasje, dat kan ook.

Nadeel daarvan is dat End Of Suffering muzikaal een beetje een middle of the road-plaat is. Opener Why A Butterfly Can’t Love A Spider is een soulvolle ballad, Tyrand Lizard King een ingehouden bluesy rocknummer – met gastbijdrage van Tom Morello – en op Heartbreaker gaat na anderhalve minuut het gas er ook al af. Het duurt tot Crowbar voordat Carter zijn woorden weer eens echt de microfoon in spuwt. Sowieso is deze aanklacht tegen de huidige sociale standaarden een van de hoogtepunten van End Of Suffering: ‘It’s a trap, there’s no comfort fitting in / A fake safety that no one believes in’. Het tempo gaat daarna weer omlaag. In het persoonlijke Anxiety – de frontman ging de afgelopen tijd door een depressie – valt op wat een goede zanger Carter eigenlijk is en Angel Wings is een dreigende ballad, maar verder is vooral de tweede helft een lange zit. Frank Carter moet eens echt keuzes durven te maken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Frank Carter & The Rattlesnakes - End Of Suffering (album) | OOR