album
Rock

The Tragically Hip

Fully Completely - Deluxe Edition

UNIVERSAL

The Tragically Hip, dat was wel wat in 1992. De excentriek rockende neefjes van R.E.M., wereldberoemd in thuishaven Canada én in Nederland heette het toen. Oerdegelijke onderbuikrock met de altijd intrigerende manische zang en teksten van Gordon Downie. Fully Completely is om meerdere redenen een sleutelplaat in hun . . .

Na de rootsy rockalbums Up To Here (1989) en Road Apples (op 8 in OOR’s eindejaarslijst van 1991) werd Fully Completely in London opgenomen met producer Chris Tsangarides, destijds vooral bekend van zijn werk in de metalhoek (Judas Priest, Black Sabbath). Hij geeft The Hip een verrassend poppy maar ook jachtig geluid mee en vocaal gaat Downie voor het eerst écht los in Locked In The Trunk Of A Car. Die oerschreeuw, de ‘let me out’. In de titelsong, Lionized en At The Hundredth Meredian hoor je dat ook terug. IJzingwekkend, nog steeds. De outtakes Radio Show en een oerversie van So Hard Done By (later op Day For Night) zijn niet bijster interessant, maar op de bijgevoegde live-cd is The Hip goed op dreef. De Deluxe-editie van deze heruitgave bevat ook nog een fraai fotoboek met liner notes en een dvd met de tourfilm Heksenketel. Ja, ze hadden wat met Nederland toen, zie ook de nog altijd schitterende hoes van Lieve Prins. Ver van huis bereikte The Hip haar definitieve vorm, ergens tussen Buffalo en Hengelo.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Recensie: The Tragically Hip - Fully Completely - Deluxe Edition (album) | OOR