album
pop

Georgia

Seeking Thrills

DOMINO/V2

Altijd mooi om een artiest te horen die zijn of haar stem vindt zoals Georgia dat doet op Seeking Thrills. Deze voormalige livedrummer en Arsenal-voetballer (en dochter van Neil Barnes van Leftfield) bracht vijf jaar geleden al een titelloos debuut uit, maar de hyperactieve dance op die plaat miste vooral persoonlijkheid. Op haar tweede album ontpopt Georgia zich, letterlijk dus, als popster van het alternatieve soort.

Alles wat goed was aan haar debuut – zoals de invloeden uit grime, ambient, house en techno – heeft ze meegenomen en verwerkt in twaalf poptracks, die even sterk prikkelen als bangen. Altijd al benieuwd geweest hoe popmuziek klinkt wanneer het wordt gemaakt door iemand die fan is van Oneohtrix Point Never? Tracks als 24 Hours en Mellow geven je de wisselende antwoorden. In het ene nummer verzamelt Georgia freaky soundeffecten uit de experimentele electro rond een typisch catchy poprefrein, in het andere bouwt ze die soundeffecten juist uit tot een beat, waar ze haar pop- en dancehallmelodieën vervolgens overheen zingt, rapt of schreeuwt. Dit is wellicht niet heel veel anders dan wat artiesten als Billie Eilish en Grimes al eerder deden, maar de pop van deze 27-jarige zangeres klinkt bij vlagen toch een stuk alternatiever. Dat komt omdat namen als Oneohtrix, Rustie en Qawalli – slechts drie van de vele inspiratiebronnen waaruit Georgia put of die ze samplet – ver verwijderd liggen van wat we in de pop gewend zijn. Tekstueel is deze dame ook on point. Al in opener Started Out duiken de eerste tienertattoos op (‘We are wicked and bold’) en de boodschap van killersingle About Work The Dance Floor, die zowel wordt uitgesproken als uitgestraald, is heerlijk no-nonsense: ik heb niets, maar ik dans, dus och. Het catchy, spannende én slimme Seeking Thrills komt kortom moeiteloos door onze waterdichte driestapsverificatie voor sterke popplaten heen.

Lees meer

House en techno boden de inspiratie op het nieuwe album van Georgia en de gehanteerde apparatuur en instrumenten zijn dezelfde als in de hoogtijdagen van de dancescene. Vader Neil Barnes – tevens de spil van Leftfield – zag dat het goed zat. En niet alleen hij. Lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam kondigt nieuw album 'Gigaton' aan
nieuws

Pearl Jam kondigt nieuw album ‘Gigaton’ aan

Pearl Jam heeft een nieuw album aangekondigd: Gigaton. De (heel) langverwachte opvolger van Lightning Bolt (2013) komt 27 maart uit, ...
Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg
nieuws

Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg

Kurt Vile zal tijdens zijn Europese tour stops maken in Maastricht en Utrecht. Op 7 juni staat Vile in de ...
Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit
nieuws

Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit

Geen aankondiging, geen teasers vooraf: Eminem heeft Music To Be Murdered By vanuit het niets uitgebracht. Het is de opvolger van Kamikaze ...

Recensie: Georgia - Seeking Thrills (album) | OOR