album
ROCK & ROLL

HELLACOPTERS, THE

Head Off

PSYCHOUT/WILD KINGDOM/SUBURBAN

Head Off is niet alleen het nieuwe, maar ook het laatste album van The Hellacopters. De groep van Nicke Andersson kapt er mee. Begonnen als garageband en langzaam via hardrock opgeschoven naar rock & roll heeft de band zo’n beetje alles wel gezien en gedaan. Tijd om er een . . .

Als een volleerde Mick Jagger beweegt Nick Royal – zoals Andersson zich graag noemt – zich door het album heen. Vooral in nummers met uitgerekte solo’s zoals Electrocute en Rescue laten The Hellacopters horen dat ze nog altijd de ‘Swedish kings of hardrock’ mogen worden genoemd. Af en toe zitten ze op het randje van camp en wordt het wel erg sleazy, zoals in Throttle Bottom. Ineens komen er beelden op je netvlies van de leden van Iron Maiden in veel te strakke gekleurde broeken en met intens foute kapsels. ‘Changes are difficult, so this must be a never ending game,’ zingt de band in Another Game. Het spel is voor The Hellacopters na een laatste Europese tournee toch echt uit. Head Off mag dan niet het meest verrassende album van de band zijn, als laatste wapenfeit is deze plaat volledig geslaagd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: HELLACOPTERS, THE - Head Off (album) | OOR