album
punk

Senses Fail

Hell Is In Your Head

PURE NOISE

Senses Fail is zo’n band die er altijd is. Die om de zoveel tijd een plaat maakt, die meestal prima is, maar niet in de buurt komt van de klassiekers uit de begindagen. Hell Is In Your Head is alweer het achtste album van de band waarvan frontman Buddy Nielsen het laatst overgebleven originele lid is.

De beste man werd onlangs vader en dus staat deze plaat vol met filosofische bespiegelingen over het leven als muzikant, het vinden van inspiratie en, in single I’m Sorry For Leaving, de spagaat waarin je je als beroepsmuzikant bevindt: om je gezin te onderhouden ben je vaak weg. Hoe meer je on the road bent, hoe meer geld je verdient. Het levert in ieder geval een persoonlijk album op en niet bepaald het meest vrolijke. ‘My cousin hung himself in the back yard from a tree, my uncle drank himself to death.’ Even verderop in hetzelfde nummer (End Of The World/A Game Of Chess): ‘My father told me that he never should have had kids, my mother is a narcissist.’ Jammer dat er muzikaal niet zoveel spannends gebeurt. Senses Fail probeert de melodieuze emopunk uit de begindagen te evenaren, maar het is allemaal net iets minder puntig, net iets minder hard en vooral net iets minder catchy. Extra credits wel voor protestsong Lush Rimbaugh, over de overleden rechtse radiopresentator Rush Limbaugh. Uitgebracht op zijn sterfdag, met in het refrein: ‘There’s a special place in hell for you.’ Lachen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: Senses Fail - Hell Is In Your Head (album) | OOR